Nataša Gavranić: Gal bo morda edinec

Nataša Gavranić: Gal bo morda edinec (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Lady
7. 12. 2017

Voditeljica športne rubrike v oddaji 24Ur Nataša Gavranić se sredi decembra vrača na male zaslone. Lepa temnolaska je bila leto dni na porodniškem dopustu, kjer je uživala s sinčkom Galom, ki bo kmalu upihnil svojo prvo rojstnodnevno svečko.

V tem času se jima je zgodilo marsikaj in Nataša nam je med prijetnim klepetom opisala vse lepe, pa tudi precej stresne trenutke, ki so njeno življenje obrnili povsem na glavo.

Nataša, 11. januarja bo minilo leto dni, odkar ste postali mamica. Kako lahko opišete to obdobje?

Predvsem je hitro minilo. Bilo je kar turbulentno, čustveno. Življenje se mi je obrnilo na glavo. Sploh ne vem, kaj sem počela, preden sem imela Gala. (smeh)

Kaj je bilo najtežje in kaj najlažje?

Vsak dan je bil drugačen. Bila so obdobja, ko sem mislila, da imam vse pod nadzorom, da mi gre dobro, da se z Galom razumeva in da uživam v materinstvu. Potem pa obdobje, ko je bil ves čas siten, nič mu ni bilo prav, jaz pa nisem znala ugotoviti razloga. Taki dnevi so mi popili veliko energije. A k sreči jih ni bilo veliko. Če se zdaj ozrem nazaj, je bilo še najtežje življenje povsem podrediti temu malemu bitju. Zavedala sem se, da tako pač je in da je to tudi smisel življenja, a po drugi strani sem včasih pogrešala proste, brezskrbne trenutke, ko sva bila samo midva z Blažem.

Kakšen dojenček je Gal, kaj najraje počne, kaj vse že zna?

Gal je zelo živahen dojenček. Že ko je bil v trebuhu, smo se šalili, da bo razgrajač, ker je ves čas brcal, tako zelo, da je bilo že neprijetno. In izkazalo se je za resnično. (smeh) Zelo hitro se je začel kotaliti, pri šestih mesecih se je že plazil po vseh štirih, kar hitro se je učil stvari. To je seveda zelo lepo opazovati, malo manj lepo pa je, ko te ob petih zjutraj zbudi poln energije, naspan. In potem je najbolj srečen, ko se na tleh še dve uri igra z igračkami, preden spet omaga za nekaj ur.

Pestre družinske dneve vam krajša še ljubka psička Lima. Kako se razumeta z Galom?

Z Limo sta že prava prijatelja. Meče ji igračke, jih krade in vleče iz ust. Ko ga poliže, se smeji do onemoglosti. Res sta srčkana. Vesela sem, da lahko odrašča z živaljo.

Kmalu bo postal malček, kaj načrtujeta za njegovo 1. svečko?

Zabavo z družino in prijatelji, seveda. Pripraviti želim tudi filmček z Galovimi slikami in posnetki iz prvega leta, da se spomnimo vseh lepih trenutkov. Pa tudi mini družinsko fotografiranje bomo imeli.

Nataša Gavranić: Gal bo morda edinec

Morda z Blažem že razmišljata o bratcu ali sestrici za Gala?

Še ne. Imava veliko dela z Galom in ne predstavljam si, da bi imela zdaj še enega otroka. Pa saj se nikamor mudi, kajne? (smeh) Ali pa bo Gal ostal edinec ...

Bližata se konec porodniškega dopusta in vrnitev na male zaslone. Kako se počutite ob tem?

Če sem čisto iskrena, se že kar veselim. Mogoče bo katera mama zavila z očmi, ampak res pogrešam službo. Pogrešam občutek, da naredim tudi kaj samo zase oziroma za svojo kariero, in ne za otroka. Vem, da bo stresno, ker bo šel Gal v vrtec, že ob sami misli na to mi gre na jok. Ampak ko enkrat mine to začetno obdobje uvajanja in bo Gal začel uživati z novimi prijateljčki, se bom povsem osredotočila na službo.

Besedilo: Barbara Majič // Foto: osebni arhiv