Nataša Gavranič in Blaž Jarc: Po novoletno darilo v porodnišnico

Nataša Gavranič in Blaž Jarc: Po novoletno darilo v porodnišnico (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Lady
30. 11. 2016

Televizijska voditelja Nataša Gavranič in Blaž Jarc, ki prihajata s POP TV in Planet TV, odštevata tedne do rojstva svojega prvorojenca, ki je napovedal prihod v začetku januarja. Z mladima zaljubljencema smo se dobili v tivolskem parku, kjer sta nam med drugim zaupala tudi, zakaj Natašin prvi vtis o Blažu ni bil ravno pozitiven in koga najbolj straši dejstvo, da na svet prihaja 'še en Jarc'.

Prvi stik med golobčkoma se je zgodil na Planet TV, kamor je Blaž prestopil s POP TV. "Že ko sva prvič spregovorila, mi je bilo skrajno nerodno. In kdor me pozna, ve, da meni nikoli ni nerodno. Nikoli. Ampak tokrat si pač nisem znal pomagati. Že ob prvem pogledu sem začutil iskrice. Nekaj časa sem se celo prepričeval, da bo minilo. Pa več kot očitno ni," je v smehu za začetek povedal Blaž, ki ga je Nataša najprej opazovala zgolj z razdalje.

"Sprva se mi je zdel preveč aroganten in vpadljiv. Ves čas je nekaj gobezdal. Prej si nisem znala niti predstavljati, da bi bila s kom takšnim. Ko pa sva se bolje spoznala, se je vse obrnilo na glavo," nam je zaupala lepa temnolaska, ki jo je na Blažu najprej pritegnila njegova ambicioznost.

"Vedno je šel pri vseh stvareh pogumno do konca in o vseh stvareh govoril na glas ter brez sramu," je povedala Nataša, ki je za razliko od svojega dragega veliko bolj preudarna oseba.

"In vedno, ko kaj reče, to dejansko misli. Na začetku je bila celo zelo zadržana. In mene, kakršen pač sem, me je zato še toliko bolj zanimalo, kaj skriva v sebi," je iskreno povedal Blaž in dodal, da sta zelo kmalu začela živeti skupaj, saj jima je postalo jasno, da ne moreta drug brez drugega.

Gnezdi 'kot sraka'

Nataša je zanosila prvega aprila, kar zagotovo ni bila šala. Otroka sta si oba zelo želela, nista pa si znala predstavljati, da se bo to zgodilo tako hitro.

"Prvi občutki so bili verjetno takšni kot pri vsaki bodoči mamici. Najprej so tekle solze sreče in presenečenja, sledile so neprespane noči," nam je zaupala Nataša. "Če sem povsem iskren, sem v tistem trenutku spal, ko je Nataša ugotovila, da je noseča. Najprej je bil šok, ker sem mislil, da kaj v stanovanju gori. Ko pa sem se dejansko zbudil in mi je Nataša pokazala test, me je prevzel neki nenavaden občutek ponosa," je razkril Blaž. Vsi okoli bodoče mamice so pričakovali, da bo njena nosečnost velika drama, pa je ravno nasprotno.

"Razen nekajkrat, ko me je stisnilo v hrbtu, do zdaj na srečo nisem imela nobenih težav," je vesela 26-letnica.

"Ker se ona izjemno dobro počuti, se tudi jaz. V bistvu sva zaradi nosečnosti še bolj povezana. Pa tudi Nataša se veliko manj obremenjuje zaradi malenkosti v življenju," je povedal bodoči očka in v smehu dodal, da njegova draga že na polno 'gnezdi' in stvari kopiči kot sraka.

"To najbrž drži. Dolgo časa se mi je celo uspelo zadrževati, da sinu ne kupujem stvari, za katere ne vem, ali jih bo potreboval. Zdaj pa so zavore kar popustile," je bila iskrena Nataša, bodoči očka pa se bolj ukvarja s tem, kaj vse bo sina naučil in kaj bosta počela skupaj.

Diplomiral je iz vozičkov

Blaž bo svojo drago seveda spremljal tudi v porodni sobi.

"Mislim, da se tudi povezovanje očeta in sina začne že ob prvem trenutku," je povedala športna voditeljica, ki jo pred porodom ničesar ni strah. Če jo slučajno kdaj 'stisne', se spomni vseh mamic, ki so že rodile, in ve, da tudi njo čaka nepozabna izkušnja. Večino stvari za novorojenčka imata zdaj že pripravljenih.

"Tudi njegova sobica je že opremljena. Zadnje malenkosti sem si pustila še za december," je povedala lepa nosečka. "Prej nikoli nisem vedel, da je lažje izbrati avto kot pa voziček. En kup malenkosti je na vozičku, na katere moraš biti pozoren. Zdaj vse vem, sem diplomiral iz vozičkov," je navdušen Blaž, ki bo s sinkom vozičkal vsepovsod, saj sta si omislila takega, ki gre tudi po hribih.

Pogrešala bo kamere

Natašo že kmalu čaka porodniški dopust, a ker ima izjemno rada svoje delo, ima glede tega mešane občutke.

"Po eni strani je grozljivo pomisliti, da bom eno leto doma. Rada imam svojo službo. Po drugi strani pa so moje misli že pri materinstvu," nam je zaupala Nataša, ki bo zelo pogrešala delo pred kamerami, ampak verjame, da ob sinku ne bo imela veliko časa razmišljati o službi. Kadar bo imela kakšno vprašanje o novorojenčkih, bo zagotovo poklicala enega izmed svojih štirih sodelavcev iz športne redakcije, ki so letos dobili dojenčke.

"Nasveti že sedaj letijo z vseh strani. Vsi so seveda zelo veseli zame in jaz zanje," je povedala Nataša, ki se zelo veseli, da bo na začetku doma tudi Blaž.

"Prvih 14 dni si bom zagotovo vzel očetovski dopust. Takrat bo spanje v etapah doma najbolj aktualno, saj si bova otroka podajala kot štafeto," je realen Blaž, ki ima veliko podpore svojih prijateljev in sodelavcev.

"Načeloma so vsi kar veseli zame. Nekaj jih je sicer še zdaj v šoku. Ne zato, ker bom postal oče, ampak zato, ker na svet prihaja še en Jarc. To nekatere neizmerno straši," je še v smehu povedal 32-letni Dolenjec.

Barbara Majič

Priporočamo