Nataša in Dino Bešter navdušena: Nova maskota oddaje 4 tačke

13. 11. 2017 | Vir: Lady
Deli
Nataša in Dino Bešter navdušena: Nova maskota oddaje 4 tačke (foto: Osebni arhiv)
Osebni arhiv

Nataša in Dino Bešter sta zadnje tedne presrečna. V njun dom je konec septembra prišla mala bernska bučka Hana. Ko je konec junija nepričakovano zaprla očke njuna bernka Bajka, je bilo pri Beštrovih zelo žalostno. Jokali so vsi, tudi Ana in vnučka David in Dan, saj sta bila velikokrat z Bajko in sta se nanjo zelo navezala.

Nataša in Dino sta se že pred Bajkino smrtjo odločila, da bosta v starejših letih imela samo enega majhnega psička, ki bo šel lahko povsod z njima. Njuna Zoya ima 13 let in upata, da bo še dolgo njuna mala ljubljenka. Ampak včasih gre usoda svojo pot. Ko so Beštrovi najbolj žalovali za Bajko, je njihova prijateljica Nina sporočila, da bo imela njena psička Bibi mladičke. In ker sta Nataša in Dino dobro poznala Bibin krasen značaj, sta začela razmišljati, da bi mogoče vseeno vzela še eno. Seveda sta potem budno spremljala Bibino brejost ter kotitev in potem vsak teden hodila gledat mladičke.

Hana je prišla v topel dom

V Beštrovi družini je to tretja bernka, saj so imeli pred Bajko že Tiso, ki je bila velika ljubljenka in prva bernska maskota oddaje Štiri tačke. Hana bo zdaj to tradicijo nadaljevala. Zanimivo je bilo opazovati FB-strani Nataše in oddaje Štiri tačke. Kar ni mogla verjeti, kako zelo so se gledalci oddaje veselili z njo in se v velikem številu odzivali na vsako objavo o mali pikici. Prav zato Nataša razmišlja, da bi bile njene Štiri tačke v naslednjem letu tudi na FB še močnejše. Hana ji bo seveda tudi pri tem v veliko pomoč. Skupaj z jorkico Zoyo namreč sodelujeta v prav vsaki oddaji in Nataša se pošali, da si sami služita svoj kruh.

Čeprav je zdaj, ko je Hana še mladiček, zelo naporno snemati napovednike, saj Hana ni čisto nič pri miru. "Ko moraš misliti na besedilo, z eno roko držati Zoyo, z drugo pa Hano, ti včasih kar nekaj kapljic znoja steče po hrbtu," se pošali Nataša, svojih čustev do nove družinske članice pa ne more skrivati niti Dino, ki se je na Hanin prihod še posebej pripravil. Še enkrat je prebral vse knjige o pasjih mladičkih in si vzel res veliko časa za to, da se je Hana čim lepše vključila v novo družino. Prve dni so vsi skupaj spali v dnevni sobi, saj mora mlad kužek tudi ponoči enkrat ali dvakrat lulati. In Dinu se je njegov trud obrestoval, saj je Hana že peto noč zdržala do jutra. Tako da se v hiši ni niti enkrat polulala ali pokakala. Zdaj ima svoj prostor za lulanje v kotu velikega vrta, seveda pa hodijo tudi na sprehode, ki jih vsak dan daljšajo.

Nova maskota oddaje 4 tačke

Navdušena tudi vnučka

Hana spoznava tudi druge ljudi, otroke in živali. Peljejo jo v mesto, da se na vrvici sprehaja med ljudmi, v gneči. Obiskali so tudi Kliniko Loka, pa ne zato, ker bi bila Hana bolna, temveč zato, da je dobila lepo izkušnjo tudi tam. Prav pozitivne izkušnje so pri majhnih kužkih, tako kot pri majhnih otrocih, zelo pomembne, saj jih zaznamujejo za vse življenje. Hana ima v novem domu tudi Zoyo. "Mala terierka jo je lepo sprejela, seveda pa jo tudi nakuri, kadar ji Hana teži. (smeh) Jasno, mlada bernka bi se ves dan samo igrala in norela in grizla Zoyo za rep. Ampak Zoya je v svojem življenju v red spravila že bernki Bajko in Tiso in bo prav gotovo tudi Hano." (smeh) Nekaj posebnega pa je sožitje vnučkov Davida in Dana s Hano. "Kadar so skupaj, otroka kar vriskata od veselja, Hana pa se tudi podi za njima po vrtu. Seveda je dedi Dino takoj naučil otroka, kako morata delati s Hano, ki je še mladiček z ostrimi zobki. Prav luštni so vse trije skupaj, pa še Zoya, ki jo David in Dan sploh obožujeta. No, najbolj luštni pa so potem, ko vsi omagajo in počivajo na kavču v dnevni sobi."

Čas za šolo?

Nataša in Dino se zavedata, da je vzgoja zelo pomembna, zato že hodijo na pasje urice in kmalu bodo šli tudi v pasjo malo šolo. Čeprav je bernski planšarski pes zelo miroljuben kuža, je treba z njim pravilno ravnati, da bodo lahko skupaj složno in dolgo živeli in se imeli lepo. Nataša in Dino tudi zelo rada hodita v hribe. Ko bo Hana malo zrasla, bo šla povsod z njima, tako kot Zoya. Mala Hana je navdušila tudi Vanjo Erzen, ki ima v Kranju trgovinico jogaline.si z oblačili  in dodatki za 'outdoor' in jogo. Ker so pri Vanji doma imeli včasih vzrejo flat coated retriverjev, je tudi ona navdušena nad Hano, zato so se z Natašo in Dinom hitro dogovorili za sodelovanje. Takoj ko je Vanja dobila novo kolekcijo odličnih jaken Lafuma, je dve namenila ekipi oddaje Štiri tačke. 

Foto: osebni arhiv

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem