Nataša in Dino Bešter: "Treba se je naučiti in vzeti čas zase"

Nataša in Dino Bešter: "Treba se je naučiti in vzeti čas zase" (foto: Foto: Osebni Arhiv Nataša Bešter) Foto: Osebni Arhiv Nataša Bešter
Vir: Story
19. 6. 2019

Televizijca Nataša in Dino Bešter še predobro vesta, kako je, ko si vse dni na terenu in delaš noč in dan, da narediš projekt tako dobro, kot si si ga zamislil.

Izpod njunih rok nastaja oddaja Štiri tačke, ki bo letos jeseni na sporedu že 400. po vrsti! Visok jubilej za strastna ljubitelja živali in pravi enciklopediji, kar se tiče poznavanja kinološkega kroga v Sloveniji. Da jima uspe in da je oddaja še vedno na prvem mestu po priljubljenosti med ljubitelji živali, je potrebno tudi veliko odrekanja in dela med vikendi. Veliko sta na poti, da obiščeta vse dogodke in pripravita prispevke po vsej Sloveniji.

Zato se zdi, kot da za njiju oddih ne obstaja. Vendar sta se v zadnjih letih naučila, da si morata vzeti čas tudi zase, zato sta si urnike dela prilagodila tako, da je dovolj časa za njuno vrtno oazo, kakšni dnevi pa se najdejo tudi za obisk njunih najljubših destinacij. Tam si nabereta energije, seveda pa ne gre mimo tega, da ne bi že snovala novih prispevkov.

Pravita, da jima ni treba prav daleč, saj tudi v Sloveniji najdeta krasne kotičke zase in za njuni dve psički. Zdaj, ko je mala yorkširska terierka Zoya starejša, izbirata za dopust take lokacije, da sta lahko z njima Zoya in bernska planšarka Hana. Nataša pravi, da je pomembno tudi to, da imajo veliko možnosti za lepe sprehode in odlično hrano.

“Tako jo vsako leto junija najprej mahnemo v Ankaran, kjer nas v njihovem kampu čaka velika mobilna hiša v senčki, ki ima prostorno leseno verando in velik vrt. Hana potrebuje senco in se tu res dobro počuti,” pove Nataša in doda: “Julija nas čaka krasen apartma na Belvederju v Izoli v sklopu hotela Kamin. Tudi tu imamo veliko verando s sanjskim pogledom na Izolo. Smo že stalni gostje in se imamo vsako leto res lepo. Vsako jutro jo mahnemo peš do Strunjana, potem pa se pustimo razvajati kuharjem, ki pripravljajo izvrstne jedi. Če kdo misli, da v Izoli ni lepega morja, se pošteno moti. Bele skale se lahko mirno kosajo z grškimi plažami.”

Ker pa z Dinom obožujeta tudi hribe, gresta vsako leto na dopust v Kranjsko Goro, točneje v Gozd-Martuljek, kjer s kužki bivata pri prijatelju Marku Robiču, v njegovi apartmajski hiši Edelweis. Od tu pa naredita vsak dan kakšen lep izlet v hribe, seveda skupaj s Hano in Zoyo. “Včasih pa se nama pridružita vnučka David in Dan in takrat je dopust še posebej zanimiv in zabaven,” v smehu doda Nataša.

Besedilo: Ilona Penzeš // Fotografije: osebni arhiv

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story11/2019

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 11/2019

Story 11/2019, od 23. 05. 2019