Nataša Tič Ralijan je v novi službi odlično sprejeta

28. 11. 2017 | Vir: Nova
Deli
Nataša Tič Ralijan je v novi službi odlično sprejeta (foto: Igor Zaplatil)
Igor Zaplatil

Delavna igralka še kar ne more dojeti, da ji je letošnje poletje vzelo dolgoletnega partnerja Gašperja Tiča, s katerim sta po ločitvi ostala v odličnih prijateljskih odnosih ravno zaradi otrok Gala in Tosje.

Igralka se je po tragičnem dogodku zavila v popoln medijski molk in z mediji ne želi komunicirati, saj je bolečina še vedno velika. Tako svoje misli, kot nam je uspelo izvedeti iz gledaliških krogov, usmerja izključno v novo gledališko zgodbo in novo zaposlitev v Mestnem gledališču ljubljanskem.

Obrnili smo se na MGL, da nam razkrijejo, kako je gledališki ansambel medse sprejel priljubljeno igralko ter kakšni so prvi skupni gledališki izzivi. "Mnogo prezgodnja smrt našega ljubega igralca Gašperja Tiča nas je zelo pretresla, tako na osebni in prijateljski ravni kot tudi poslovni, nastala je velika vrzel in praznina. Nekaterih predstav, uspešnic nismo mogli nadomestiti z drugim igralcem, so bile preveč 'Gašperjeve'. Tako so nam iz repertoarja izpadle naslednje predstave: Kos plastike, Prevare, Pes, pizda in peder, Menjava straže in Svetovalec, ki bi moral biti v letošnjem tekmovalnem programu Borštnikovega srečanja," nam razkrije Simona Belle, vodja službe za odnose z javnostjo in trženje MGL-ja, ter doda:

"Igralka Nataša Tič Ralijan je povabilo v ansambel z veseljem sprejela, prav tako smo je bili veseli vsi zaposleni našega gledališča. Igralka ni imela nobenih zahtev, pravzaprav ji je kot dolgoletni svobodnjakinji, prej pa članici SNG Drame, verjetno v oporo neka stalnost, vsaj službena. Januarja začne študirati v predstavi, muzikalu Orlando, ki ga bo režirala Barbara Hieng Samobor. Premiera pa sledi sredi aprila 2018."

Seveda nas je zanimalo, kako bo Nataši obuti gledališke čevlje nekdanjega partnerja, moža Gašperja, ki je bil nepogrešljivi član ansambla MGL in je z ekipo vrhunskih igralcev v letih ustvaril širšo in najverjetneje neponovljivo dimenzijo odličnih predstav. "Vsak igralec ali igralka je svoj univerzum, ki tako ali drugače prispeva k homogeni celoti, tako da ne moremo govoriti, da bo Nataša nadomestila Gašperja, njegovo delo ali njegovo osebnost; vsekakor pa se veselimo njenega doprinosa, ki bo spet svojstven, kot je pravzaprav od vseh v gledališču. Gledališče je organizem, ki funkcionira popolnoma drugače, ki ima svoje zakonitosti, ki je živ organizem. Vsi – igralci, tehnika, tisti v upravi – dihamo za eno, za vsako večerno obuditev gledaliških desk, za čarovnijo, ki se dogaja na odru. Delati v gledališču je nekakšen privilegij, ker verjetno vsi radi prihajamo vanj in z veseljem opravljamo to delo," je še povedala Simona Belle.

Besedilo: Alojz Petrovčič // Foto: Igor Zaplatil, Goran Antley