Nataša Tič Ralijan: Začutila sem, da sem dobrodošla

Nataša Tič Ralijan: Začutila sem, da sem dobrodošla (foto: Igor Zaplatil, Peter Giodani) Igor Zaplatil, Peter Giodani
Vir: Story
7. 6. 2018

Odrske luči Mestnega gledališča ljubljanskega je v maju ugledal muzikal Orlando, v katerem se je v vlogi ošabnih vladaric in zlovoljne Lady R prelevila Nataša Tič Ralijan. Igralka je po veliki tragediji, ki je doletela njeno družino, dobila priložnost, da splete novo zgodbo in po dolgih letih statusa svobodnjakinje spet pripluje v varen pristan gledališkega ansambla.

Markantnih dam, kot sta kraljica Viktorija in kraljica Elizabeta I., ni enostavno uprizoriti, a se Nataša Tič Ralijan ni ustrašila izziva ter tako z navdušenjem stopila v čevlje vladaric in sprejela nekaj vidnejših vlog v novem muzikalu, nastalem po motivih romana Virginie Woolf. "Prav luštno je, saj sem zelo zadovoljna z ansamblom. Čeprav sem se MGL pridružila po čudnem spletu okoliščin, sem pred tem že nekajkrat sodelovala z njimi. Veliko igralskih kolegov tako že dobro poznam, saj sem v času 'svobode' veliko krožila naokrog. Počasi se bom navadila na dogajanje in se zlila z ekipo, sistemom. Prijetno je. Varno. Začutila sem, da sem dobrodošla," nam je zaupala igralka, ki se je MGL-ju pridružila na pobudo direktorice Barbare Hieng Samobor, z njeno odločitvijo pa se je soglasno strinjal tudi ansambel.

Nataša Tič Ralijan: Začutila sem, da sem dobrodošla

Že ob svojem prvencu je tako sprejela pomembne vloge, ki pa se sicer ne skladajo najbolj z njenim karakterjem. "Moram priznati, da mi vloge niso pisane na kožo, a mi po vseh teh igralskih izkušnjah česa takega ni težko odigrati. Stari kraljici in bogata dama. Hvaležna sem, da so mi zaupali zelo pomembne naloge, tri močne vloge. Kaj dosti vzporednic pa med nami vseeno ni, nimam ambicij, da bi postala kraljica," v smehu pojasni Nataša in doda, da tudi tretji lik, Lady R, nima kaj dosti skupnega z njenim resničnim karakterjem: "Zadovoljna sem, ker sem lahko razkrila raznovrstno paleto igralskih barv. Pridno sem delala, prav pa mi je prišla tudi pomoč. Rezultat mi je všeč, moj in naš skupni, zato tudi tako rada igram v predstavi." Po dolgoletnih igralskih izkušnjah, v tem času je bila tudi del ansambla ljubljanske SNG Drame, več let pa se je skozi igralsko morje prebijala kot svobodnjakinja, se je navadila krožiti med različnimi teatri.

Nataša Tič Ralijan: Začutila sem, da sem dobrodošla

"Pri predstavi sodeluje številčna ekipa, vendar sem prepričana, da bo minilo kar nekaj let, preden mi bo uspelo sodelovati z vsemi iz ansambla. V gledališču krožiš med ekipo, igralsko in drugimi sodelujočimi, stiki z najrazličnejšimi sodelavci pa te bogatijo. Prepričana sem, da bo še pestro. Vesela sem, da imamo službo bližje kot prej, ko sem se morala voziti tudi vse do Obale. Čeprav je bilo ob pogledu na morje vse lažje," z nasmehom razlaga Nataša, ki je ob celodnevnih vajah lahko le malo časa preživela z najbližjimi.

Prav zaradi slednjih se je tako odločila za nov korak v karieri, ki ji zagotavlja občutek varnosti. "Vsaka stvar ima svojo dobro in slabo plat. Pri ansamblu ni mogoče izbirati vlog, prav tako pa si ne moreš ravno vzeti dalj časa, če te na primer čaka kakšen poseg. Počakati je treba počitnice. Po drugi plati pa si varen, če bi se karkoli dogodilo, najsi bo bolezen, zdravljenje," pojasni. Upa, da bo z izkušnjami in idejami obogatila zakladnico MGL. "V komediji, ki je Mestnemu gledališču blizu, sem doma, dobro pa se znajdem tudi v drugih žanrskih zvrsteh," pove igralka, ki je po vlogah v Orlandu že krenila novemu izzivu naproti. Polna vtisov po prvi bralni vaji nam je zaupala, da bo v predstavi Mercadet, ki na oder MGL prihaja v novi sezoni, imela manjšo žensko vlogo. "Tudi tu je svojevrstna priložnost, da naredim kaj luštnega," poudari z zadovoljstvom, mi pa ji na njeni novi igralski poti želimo veliko sreče in uspehov.

Besedilo: Nika Arsovski // Fotografije: Igor Zaplatil, Peter Giodani

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story12/2018

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 12/2018

Story 12/2018, od 24. 05. 2018