Natečaj za varnost otrok v prometu, ki ga organizirata Goodyear Dunlop Sava Tires in AVP

3. 4. 2014 | Promocijsko sporočilo

»Z roko v roki. Za varnost otrok!« je natečaj, na katerega se od danes pa vse do 9. maja 2014 lahko prijavijo vse osnovne šole po Sloveniji in pridobijo donatorska sredstva v višini po 2.000 eur za izboljšanje prometne varnosti v lokalnem okolju. Izbranih bo predvidoma 25 do 30 OŠ, ki bodo najbolj temeljito in argumentirano predstavile svojo strategjo za izboljšanje prometne varnosti v okolici šole. Poleg tega bo na natečaju prvič izbran tudi učenec, ki bo v eseju najboljše predstavil svojo idejo za bolj varno pot do šole in s tem pridobil naziv Junior ambasador varnosti. Projekt podpira Agencija Republike Slovenije za varnost v prometu, Svet za preventivno vzgojo v cestnem prometu (AVP).

Otroci osnovnih šol z roko v roki za boljšo varnost v prometu

Na natečaj, ki je namenjen učencem zadnje triade razredov osnovne šole (7., 8. in 9. razred), se lahko prijavijo šole iz vse Slovenije. S tem se potegujejo za donatorska sredstva, s katerimi bodo lahko hitreje realizirale aktivnosti za urejanje v prometu varne okolice šol in učencev. Natečaj prinaša tudi izziv za učence, saj bo med šolami, ki bodo prejele donacijo, v velikem finalu zaključnega dogodka izbran tudi prvi slovenski Junior ambasador varnosti. Ta naziv bo nosil 1 leto in se bo pridružil ostalim Goodyearovim ambasadorjem javnosti: Alenki Godec, Andreju Jerebu, Janiju Žemlji in Damjanu Novaku.

V času Goodyearove spomladanske prodajne akcije se bo formiral poseben sklad za večjo varnost otrok v prometu, v katerega bo ob vsakem nakupu 4-ih visoko zmogljivih letnih pnevmatik Goodyear namenjenih 10 evrov od vrednosti nakupa. Končno število izbranih šol, ki bodo prejele donacije, je tako odvisno od končne zbrane vrednosti, pričakujemo pa, da bo donacijo prejelo med 25 in 30 šol. Na izbor šol bodo s svojim glasom ob nakupu pnevmatik lahko prispevali tudi kupci sami.

»Namen projekta je ozaveščanje o pomenu varnosti v prometu, opozoriti pa želimo predvsem na odgovornost vsakega posameznika, ustanov ter podjetij pri zagotavljanju varnosti otrok v prometu«, je poslanstvo že večletnega projekta povzela Romana Stare, vodja marketinga v Goodyear Dunlop Sava Tires.

V okviru natečaja Goodyear Dunlop Sava Tires v sodelovanju z AVP šolam zagotavlja tudi potrebne strokovne usmeritve in orodja, ki so pomoč v izobraževalnem procesu, kot tudi motivacijske elemente za delo z učenci. Poleg tega bo AVP kot podpornik projekta v naslednjih mesecih pri vulkanizerjih po celi Sloveniji organizirala izobraževalne delavnice na temo zagotavljanja varnosti v prometu. Seznam lokacij bo objavljen na spletni strani www.goodyear.si, kjer je na voljo tudi video povabilo Goodyearovih ambasadorjev varnosti.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri