Natka Geržina: Dvojna poroka na sanjski lokaciji

Natka Geržina: Dvojna poroka na sanjski lokaciji (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Lady
29. 3. 2018

Plesna koreografinja in učiteljica Natka Geržina si je s partnerjem Zvonetom Tomacem na rajskem otoku Boracay obljubila večno zvestobo. Poroka, kot sta si jo zamislila, je bila nad njunimi pričakovanji in vse je potekalo, kot sta si želela.

Natka in Zvone sta skupaj že več kot 20 let in v skupnem življenju sta si ustvarila družino in dom, ki ga spremlja otroški smeh. Niko in Luka sta že velika fanta, ki obožujeta dinamično življenje. Starša pa sta jima predala tudi strast do potovanj in skupaj že vrsto let odkrivajo različne konce sveta. Pred kratkim so spoznali tudi Filipine, ki so postali njihov rajski prostor pod soncem. Prav tam, na otoku Boracay, je bila poroka.

Natka Geržina: Dvojna poroka na sanjski lokaciji

"Z Zvonetom sva skupaj že 21 let in z družino smo v zadnjih letih raziskali že številne kraje po svetu. Privlačijo nas lepe plaže in otoki," je povedala Natka. "Na enem izmed potovanj sem rekla, da bi se nekoč rada poročila, obdana s peskom, palmami in morjem."

In res. Filipini so jih tako navdušili, da je bilo samo vprašanje časa, kdaj se bo zgodilo. "Oba z bratom Darinom rada potujeva in tako sva se na neki zabavi šalila, kako lepo bi bilo, če bi se s svojima partnerjema poročila nekje daleč stran. Z bratom in njegovo partnerico Katjo se namreč veliko družimo in skupaj zabavamo. Ker smo vsi že bili na Filipinih, smo izbrali otok Boracay. Čeprav smo se sprva le šalili, smo to temo nadaljevali tudi drugi dan na družinskem kosilu. Tako smo idejo o poroki začeli razvijati in uresničevati," pove Natka.

"Seveda smo pomislili tudi na druge destinacije, recimo Tajsko, Bali ... Ampak Boracay ima čudovit bel pesek, prelepo naravo in turkizno morje. Še danes, ko je vse za nami, ne dojemamo, da smo to res izpeljali. (smeh) "Všeč mi je bilo, da sta Niko in Luka že velika in da sta lahko prevzela tudi vlogo najinih poročnih prič. To je že od nekdaj bila moja želja in morda smo prav zaradi tega tudi malce počakali. Želela sem si, da to doživita in da skupaj okronamo našo ljubezen," pove Natka. Zagotovo sta uživala, ker sta bila priči temu dogodku, ki jima bo za večno ostal v lepem spominu.

Natka Geržina: Dvojna poroka na sanjski lokaciji

Žrtev poročnih goljufov

"Ko smo se dogovorili, da si želimo poroko na Filipinih, se je začela organizacija, ki je zajemala veliko priprav. Težko je stvari usklajevati po spletu in tako komunicirati z drugim koncem sveta," pove Natka, ki je imela tudi slabo izkušnjo.

"Na spletu najdeš številne ponudnike poročnih storitev in bolje je, da vse skupaj predaš v organizacijo hotelu, kot da si sam iščeš vse podizvajalce. Najprej smo se dogovarjali z nekim podjetjem za organizacijo porok, ki naj bi delalo za hotel. Dogovarjali smo se in vse dorekli, na koncu pa ugotovili, da je bila to lažna agencija. Zadeve so stekle precej hitro in v nekem trenutku so nas začeli preganjati s plačilom storitev. Ponujali so nam ugodnosti, če znesek poravnamo prej. Katja (zdaj žena mojega brata Darina) je preverila bančne račune in potem, ko se nam je zdelo vse skupaj res že precej sumljivo, smo poklicali še v hotel. Tam so nam povedali, da te osebe ne poznajo in da teh dopisov niso pošiljali, čeprav so vsebovali njihove logotipe. Seveda smo potem vse skupaj ustavili, na srečo še pravočasno. Skupaj smo nato izbrali drug hotel in bili še bolj previdni. Sledilo je usklajevanje barv, cvetja, večerje. Vse to je prevzela Katja, ki se je zelo potrudila in razdelala vse podrobnosti glede poroke. Moja naloga pa je bila, da sem poiskala fotografa, vizažista in frizerja. Res je nenavadno, ko iščeš storitve prek spleta, saj nikoli ne veš, kaj se skriva v ozadju in ali so storitve izvajalcev res pristne, zato tudi nismo imeli veliko pričakovanj. Pomembno nam je bilo, da smo tam in da smo skupaj. Rekli smo si: Kar bo, pa bo! In na koncu je bilo nad pričakovanji. Vse je bilo veliko lepše, kot smo si zamislili in predstavljali. Vsi so se potrudili in nam pričarali nepozaben dan!"

Natka Geržina: Dvojna poroka na sanjski lokaciji

Pogrešala sta mamo

Natka je z družino, partnerjem Zvonetom, otrokoma in bratom ter njegovo družino preživela najlepše trenutke v življenju. "Dvanajst nas je bilo vse skupaj, le najina mama ni mogla z nama. Bilo ji je zelo hudo, saj sta se njena otroka poročila hkrati in ona ni mogla prisostvovati, zato pa je na Boracay odšla mesec dni pred nami. Želela je doživeti to okolje, ta prostor. Naredila nam je veliko presenečenje – pred večerjo je organizatorka iz hotela prinesla veliko skrinjo, v kateri se je skrival zaklad. Dejala nama je, da je to presenečenje od najine mame. V skrinji so bili čudovito pismo in dve steklenici dobrega vina. Najina mama obožuje arhivska vina in do tega trenutka je hranila za naju dve steklenici z letnikom najinega rojstva. Vse skupaj nas je zelo ganilo in nismo skrivali solz sreče," se spominja Natka. Glede na to, da si je plesna koreografinja za poroko izbrala kraj na drugem koncu sveta, gleda na to precej sproščeno.

Natka Geržina: Dvojna poroka na sanjski lokaciji

"Mislim, da je prav, da si vsak človek izbere, kako bo preživel oziroma kako in kdaj bo ovekovečil ta poseben dan v svojem življenju. Mi smo izbrali svojega, nam najlepšega in sanjskega, seveda pa bomo doma za najbližje priredili zabavo."

Besedilo: MIMA // Foto: Osebni arhiv

Priporočamo