Natka Geržina: Grozljive razmere so jih prizadele

30. 9. 2018 | Vir: Story
Deli
Natka Geržina: Grozljive razmere so jih prizadele (foto: osebni arhiv )
osebni arhiv

Plesalka in koreografinja Natka Geržina je z družino našla veliko ljubezen in strast v potovanjih. Vse leto pridno delajo, med šolskimi počitnicami pa si vzamejo čas za odkrivanje novih svetov. Tokrat jih je pot odnesla na čudovite otoke Gili Trawangan, Lombok in Bali.

Natka, ki se že pospešeno pripravlja na novo plesno sezono v šoli, ki jo ima v Mariboru, Slovenski Bistrici in Rogaški Slatini, potovanja lahko izkoristi med šolskimi počitnicami, tudi zaradi sinov Luke in Nika. Zato sta se z možem Zvonetom že januarja odločila, da jih bo pot odpeljala v eksotične kraje. "Naše zadnje potovanje nas je poneslo v Indonezijo na eksotičen otok Lombok. Lombok se precej razvija in kmalu bo visoko na lestvici priljubljenih destinacij. Ni sicer še toliko turističen, a se že približuje Baliju. Ima valovito morje, temne in svetle plaže, eksotične hiške. Vsekakor najdeš mir zase. V sklopu Lomboka smo obiskali še otoke Gili - Trawangan, Air in Meno. Trije mali otročki so tako lepi, veliki okoli dva kilometra in segajo le en meter nad morsko gladino. Ti otočki ti prirastejo k srcu. Ob hiški, ki jo dobiš, te čakajo kolesa in tudi mi smo izkoristili čas, da smo prekolesarili otoke. Trawangan je od vseh najbolj turističen in na eni strani imaš zabave in nočno življenje, na drugi pa umirjene plaže. Zelo razvit je podmorski svet in raj za potapljanje ter plavanje z želvami. Ni se ti treba nikamor posebej peljati, le s plaže odideš v morje in že plavaš z velikankami," pove Natka.

"Vsi trije otočki so tako blizu, da bi jih lahko kar preplaval, ampak to odsvetujejo, saj so med njimi zelo močni tokovi. Potovanje smo nato končali na Baliju," pove Natka. "Bilo je izjemno lepo, nas je pa zdaj precej pretreslo, saj so tam močni potresi. Že drugič se nam je zgodilo, da se je v kraju, ki smo ga obiskali, zgodila neka naravna katastrofa. Prvič se nam je zgodilo letos januarja, ko sva se z Zvonetom poročila na Borakaju. Po našem odhodu so ga zaprli in zdaj, ko smo zapustili še Bali, so bili ti potresi. Spremljali smo posnetke in grozne razmere, kjer so se znašli ljudje, s katerimi smo se pogovarjali in družili. Kako so stali turisti na plažah in so jih evakuirali, to je nepredstavljivo. Resnično grozne razmere, ki so nas prizadele. Tamkajšnji ljudje se nam smilijo in ne vemo, ali so še živi ali ne," doda Nataka. "In najhuje je, da se situacija še ni umirila."

Družina je na Baliju raziskovala riževa polja in okušala najrazličnejše kave. "Na Baliju na skoraj vsakem koraku naletiš na nekaj izjemnega. Naravne lepote, premnogo skrivnostnih templjev, prijaznih ljudi s širokimi nasmehi in neko čudno verzijo angleščine, konkretno zmešan promet, okusno hrano, nenavadne sadeže in fantastična doživetja. Moram priznati, da nas je to potovanje precej utrudilo, saj smo bili nenehno v odkrivanju nečesa novega," še zaključi Natka.

Besedilo: MIMA // Fotografije: osebni arhiv

Elle

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Elle20/2018

Naročite se na revijo Elle:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 20/2018

Story 20/2018, od 13. 09. 2018