Natka Geržina: Rajski dopust v Mehiki

Zadnje počitnice, ki so jih doživeli, so Zvoneta, Natko, Luko in Nika odpeljale na drugi konec sveta.  (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lea
25. 8. 2015

Plesna koreografinja Natka Geržina je velika ljubiteljica potovanj. V svoji dolgoletni glasbeni karieri je obiskala že številne prestolnice po svetu. Tokrat se je na počitnice s svojo družino odpravila naravnost v Mehiko.

Opice oz. neke vrste veverice, nenehno obkrožajo turiste.
Na vsakem koraku je družinica doživela različne dogodivščine.

Natka je velika ljubiteljica mehiške glasbe, njena družina pa uživa v kulinaričnih specialitetah, zato niso dolgo premišljevali, kam jih bo odnesla pot. Za cilj destinacije so si izbrali priljubljeno turistično letovišče Playa del Carmen, od koder so se odpravljal na številne izlete. "Mehika ni zanimiva samo po številnih krajih, ki so vredni ogleda, ampak je prepletena z bogato majevsko zgodovino.

Sam arheološki park Chichen Itza priča o ostanku majevskih zgradb na Jukatanu, ki je tudi zelo dobro ohranjeno. Ima kar nekaj svetišč, astronomski observatorij in nogometno igrišče. Prav zanimivo je bilo tudi za moja sinova. Niko in Luka sta zelo uživala na dopustu in na vsakem koraku sta si našla družbo. Ko smo bili na plaži, sta z nogometno žogo v trenutku vzpostavila stik z domačini in drugimi otroki." Družina se je za te počitnice odločila po prvem daljšem oddihu, ki so ga imeli lani na Tajskem. "Pot v Mehiko je bila zelo naporna že za naju z Zvonetom, kaj šele za otroka, saj smo potovali več kot 24 ur. Ampak sta vse skupaj zelo pozitivno in dobro prestala. V dveh tednih smo potem doživeli res sto in eno dogodivščino. Obiskali dva naravna parka, se potapljali v njihovih jamah, obiskali amfiteatre, si ogledali predstave in odkrivali zgodovino. V nasprotju s Tajsko pa je Mehika precej bolj skomercializirana. Veliko bolj turistična, konec koncev veliko Američanov počitnikuje tukaj," doda. "Tudi cenovno je neprimerljiva s Tajsko, kjer praktično ne moreš zapraviti denarja, a tukaj te stane na vsakem koraku. Zanimivo je bilo tudi to – ko so nas spraševali, od kod smo, Slovenije ne pozna nihče. V bistvu za njih ne obstajamo in prav zanimivo jim je bilo, ko smo jim pripovedovali, od kod smo." (smeh)

Značke: Natka Geržina

Priporočamo