Natka Geržina: Z družino obožujejo potovanja!

Natka Geržina: Z družino obožujejo potovanja! (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
12. 9. 2016

Nekdanja pevka Natka Geržina se že vrsto let posveča plesu. Po oddihu in počitnicah, ki jih je z družino preživela na sončnih Kanarskih otokih, se že veseli septembra, ko bo s svojimi plesalci znova zatresla plesni podij.

Natka ima čez leto precej natrpan urnik, zato ji počitnice pomenijo še toliko več. S svojo družino najrajši pobegne na kakšna daljša potovanja, kjer se prepustijo raziskovanju novih krajev.

"Luka in Niko zelo uživata na takšnih potovanjih. Raziskujeta, uživata na plaži, lovita valove ... Nazadnje smo uživali na otoku Fuerteventura, kjer smo si med drugim ogledali tudi živalski vrt. Ampak to je bil zdaj naš zadnji živalski vrt, ki smo ga obiskali! (smeh). Namreč toliko smo jih že videli, da ni več nekih posebnih živali, ki bi nas še očarale. Obiskali smo že Zagreb, Salzburg in Dunaj. Nekako si niti otroka tega več ne želita. Na Fuerteventuri je bilo zanimivo predvsem zato, ker je bil živalski vrt odprt. Živali so se lahko prosto gibale. Drugače pa nam je všeč raziskovanje otoka. Najprej smo spali na jugu, potem pa smo se premaknili na sever. Na ta način smo doživeli veliko več. Skratka, uživali smo," prizna Natka.

Ne boji se terorističnih napadov

Oba sinova zelo rada potujeta, saj sta na to že navajena. "Včasih jima edino ne paše kakšno pristajanje, zato smo že testirali vzdržljivost letalskih vrečk. Dobro držijo (smeh). Ampak to nas ne ustavi. Ko se pogovarjam z veliko ljudmi, ugotavljam, da ne potujejo striktno zaradi tega, ker se bojijo potovati z letali. Ampak ne vem. Tudi sama nisem čisto ravnodušna, ko grem na letalo, (rada imam letala, letališča), ampak vseeno, da bi me pa ta strah ustavil, to pa ne. Še vedno mislim, da je po statistiki to najbolj varen prevoz," meni Natka. Čeprav svet nori zaradi terorističnih napadov, je Natka mirna. "Ni nas strah terorističnih napadov. Res je, da nekako ne rinemo na tista mesta, ki so izpostavljena, kot sta recimo Turčija in Egipt. Mala verjetnost je, da bo ravno na tistem letališču, kjer bomo mi, teroristični napad. Če pa se bo točno tam kaj zgodilo, verjamem, da nam je bilo tako usojeno. Mislim, da je avto bolj nevarno prevozno sredstvo kot letalo. Tako gledam na te stvari, in zato nimam nekega strahu pred tem. Še veliko je destinacij, kamor bi se rada podala z družino," še doda Natka. Plesna pedagoginja in koreografinja se že pripravlja na september, ko bo znova odprla vrata svoje plesne šole v Mariboru, Slovenski Bistrici in Rogaški Slatini.

Tekst: Mihaela M. Kocbek

Priporočamo