Natka Geržina: Zaradi potovanja se je preimenovala

Natka Geržina: Zaradi potovanja se je preimenovala (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
15. 6. 2012

Plesalka in koreografinja Natka Geržina je pred potovanjem v Ameriko doživela pravi šok, saj se je morala zaradi letalskih vozovnic preimenovati. Zgodba pa jo zdaj samo še nasmeji.

"Ameriko sem spoznala že pred leti, ko sem s skupino Power Dancers prepotovala skoraj vsa odmevnejša mesta. Spomini so tleli v meni in želja je ostala vse do letos, ko se mi je končno uresničila," prizna Natka.

"S prijateljicami smo hitro našle dogovor in zbrala se nas je ekipa štirih deklet, ki smo si želele skupaj okusiti čare New Yorka in doživeti kakšno noro dogodivščino. In res, zame se je dogodivščina začela dva meseca pred potovanjem."

Za organizacijo vozovnic je bila odgovorna Natkina prijateljica. "Kupila je vozovnice za vsa štiri dekleta. Ko smo se dobile na kavi, je stekel pogovor, v katerem smo se dotaknile naših imen in vzdevkov. Povedala sem, da je moje rojstno ime Natalija, a ga ne uporabljam. Takrat se je prijateljica, ki je kupila vozovnice, začudila in rekla, naj se ne šalim, saj se letalska vozovnica glasi na ime Natka Geržina. Prepričana sem bila, da je vedela, da je moje pravo ime Natalija, pa sem se zmotila."

Ko so prijateljice ugotovile, da ni izhoda, se je za Natko začela papirnata vojna, s katero bi lahko rešila dopust. "Po vseh klicih in naporih, da bi spremenile ime na letalski vozovnici, sem ugotovila, da mi ne preostane drugega, kot da si spremenim ime v Natko in si seveda dam delat nov potni list.«

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story