Natka Geržina: Znova na Kanarskih otokih

13. 8. 2017 | Vir: Story
Deli

Nekdanja pevka Natka Geržina se že vrsto let posveča plesu, počitnice pa izkoristi za daljše potovanje, na katerem z družino raziskuje eksotične dežele. Letos so že spomladi raziskovali otoke Filipinov in se poleti znova odpravili na Kanarske otoke.

"Spomnim se, da smo kar nekaj let zaporedoma z družino preživljali počitnice v Novalji na Pagu v kampu Straško. Kot deklica sem se vedno noro veselila morja in odštevala dneve pred odhodom. Na morju sem vedno spoznala nove prijatelje in kar hitro sem se naučila plavati. Neustrašno sem skakala na glavo in vedno me je bilo težko spraviti iz vode," nam je zaupala Natka. "In tako je danes podobno z Nikom in Luko. (smeh)"

Od kar sta otroka večja, se Natka z družino odpravlja po vsem svetu - od Amerike, Azije do drugih destinacij. "Po priporočilih brata je pred dvema letoma padla odločitev, da se podamo v Mehiko. Pred tem smo odkrivali Tajsko in zaželeli smo si videti še drugi del sveta, ki pa je veliko nasprotje tega, kar smo takrat doživeli. Mehika je veliko bolj razvita, skomercializirana kot Tajska. Nad tem smo seveda bili zelo presenečeni. Na vsakem koraku je prisoten del mogočne zgodovine, o kateri pričajo številna najdišča in seveda piramide, ki govorijo o njihovi veri in načinu življenja."

Natka Geržina

"Zelo zanimiv je tudi podvodni svet Majev, ki se imenuje Cenote. To so kraške jame, polne vode, ki je prodirala skozi apnenec. Za majevsko mesto so bile izrednega pomena. Razglasili so jih za svete in v njih izvajali številne rituale. Po odkrivanju Amerike in Mehike smo si ogledali še Kuala Lumpur, lani pa smo v tem času raziskovali Vietnam in Singapur. Singapur je ena izmed najbogatejših držav na svetu. Je pa tudi ena od štirih še obstoječih mestnih držav na svetu in najmanjša država v JV Aziji. Da o arhitekturi in vseh zanimivih stolpnicah ne govorim. Letos spomladi smo nato odkrivali še Filipine. Bili smo na otoku Boracay, ki ima okoli 30 tisoč prebivalcev. Velja za najlepši in najbolj razvit ter najdražji filipinski otok, ki živi od turizma," pove Natka.

"Dnevno tja pripotuje kar tri tisoč turistov, ki v glavnem prihajajo iz Azije ali drugih delov sveta. Seveda najdeš na otočku še kakšne neobljudene predele, čeprav ima le 10 kvadratnih kilometrov. Tam vidiš domačine, ki živijo v pristnem filipinskem slogu. Bela plaža, ki velja za najlepšo na Boracayu, je resnično prepletena z bogato ponudbo, ki ima vse in še več za zadovoljstvo turistov. Po Boracayu pa smo odšli še na otok Panglao. Čeprav mi je bil Boracay veliko lepši in bi se tja zagotovo še kdaj vrnila."

Natka in Zvone sta, še preden sta dobila otroka, veliko potovala in našla skupno strast v odkrivanju daljnih dežel. "Obiskala sva Ibizo, Tenerife, Tunizijo, pet grških otokov, od katerih je nedvomno najbolj poseben Santorini. Najlepši in posebni so nedvomno Karibi. Bila sva na Kubi, v Dominikanski republiki, Barbados pa smo obiskale s power dancerkami. Zdaj pa vse to počneva z otrokoma." Trenutno so poletne počitnice znova preživeli na enem izmed Kanarskih otokov. "V otok Fuerteventuro smo se zaljubili že nekaj časa nazaj. (smeh) Fuerteventura je otok sonca, vetra, neskončnih plaž, peščenih sipin in vulkanov, imenovan je tudi kot otok večne pomladi. Če sem odkrita, živim za ta naša potovanja, ki mi pomenijo največ na svetu. To pa zato, ker smo kot družina resnično skupaj. Skupaj raziskujemo, skupaj spoznavamo kraje in se posvečamo drug drugemu."

MIMA

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord

Nova Story že v prodaji

Story 32/2017

Story 32/2017, od 03. 08. 2017