Ne ravno bleščeči začetki naših estradnikov: od kuharjev do čistilcev

3. 11. 2016 | Vir: Story
Deli
Saša Lendero (foto: Goran Antley, Helena Kermelj, osebni arhiv, arhiv Planet TV, Profimedia)
Goran Antley, Helena Kermelj, osebni arhiv, arhiv Planet TV, Profimedia

Čeprav jih zdaj gledamo na rdeči preprogi, jih spremljamo po televiziji in v tiskanih medijih, so naši estradniki začeli prav tako kot vsi drugi. S študentskimi deli in honorarnimi zaposlitvami, brez posebnih privilegijev in blišča, ki jim ga zdaj prinaša medijski svet.

Ivjana Banić
Špela Grošelj
Peter Poles
Boštjan Romih
Vid Valič

Na uredništvu smo tokrat pobrskale za prvimi deli slovenskih estradnikov in lahko rečemo, da si nekatere le s težavo predstavljamo v njihovih prvih službah.

Danes eden izmed najpriljubljenejših televizijskih voditeljev pri nas Vid Valič je karierno pot začel z zbiranjem vozičkov v enem od nakupovalnih centrov. Prek študentske napotnice je namreč vozil 'kolone' vozičkov in jih zbiral na kup, saj v tistih časih izposoje vozičkov še ni pogojeval kovanec enega evra.

Nič kaj bolj imenitne prve službe ni imel niti njegov televizijski kolega Boštjan Romih, ki je v srednješolskih letih prodajal sendviče na Celjskem sejmu.

V kuhinji je bil nekaj časa tudi poslanec Matjaž Nemec, ki je poleg tega delal v proizvodnji in v strežbi, kot gostinka pa se je v preteklosti preizkušala tudi Saša Lendero, ki je delo v lokalu dopolnjevala z delom hostese in prodajalke v fotokopirnici.

Strastna ljubiteljica zdravega življenjskega sloga Špela Grošelj je s prvo zaposlitvijo zadela v polno, saj je pri petnajstih začela delati na recepciji v fitnes centru, administrativnih del pa sta se v srednješolskih časih lotili tudi Tjaša Kokalj in Sanja Grohar, ki je delala v odvetniški pisarni.

Nuša Derenda je nekaj časa poleg glasbene kariere delala kot vzgojiteljica in zna se zgoditi, da vas je kot prodajalka izdelkov po telefonu poklicala njena glasbena kolegica Rebeka Dremelj.

Kot prodajalec je med drugim delal Jože Potrebuješ, od katerega ste v preteklosti morda kupili namakalne naprave in rastlinjake, s karierno preteklostjo pa nas je prav tako presenetil Peter Poles, ki je kot srednješolec s 'pleh muziko' nastopil tudi na pogrebih.

Napisala Kaja Milanič
Fotografije Goran Antley, Helena Kermelj, osebni arhiv, arhiv Planet TV, Profimedia

Novo na Metroplay: "Ni potrebe, da je glavna junakinja vedno popolna, vitka in prekrasna ženska." | Gaja Filač

Nova Story že v prodaji

Story 44/2016

Story 44/2016, od 27. 10. 2016