Neisha o tem, zakaj se je odločila, da se razgali

"Moji pravi prvinski aduti so tisti, na katere čas ne vpliva."
 (foto: Lidija Mataja) Lidija Mataja
Vir: Nova
21. 9. 2014

Neisha spet buri duhove: pred tednom dni so se pojavile njene fotografije s precej žgečkljivo vsebino: predvsem je glasbenica, ki prej kot na svoj videz prisega na svoj glasbeni izraz, pokazala dobršen del svoje gole kože in pošteno razgalila obline.

"Če se fokusiramo samo na razgaljenost in izkrivljena pojmovanja te, zna biti kočljiva, seveda, ampak kot del koncepta to več ne drži. Jaz gledam to kot art, kot to, da kot profesionalka pred objektivom čim bolj prepričljivo ovekovečim zgodbo, idejo, koncept, in to je Gloria, v lepem in grdem, dobrem in slabem. Estetska erotika se pa imenuje ta slog, ki mi je tudi drugače zelo pri srcu," začne razlagati, kako je sprejela odločitev, da se razgali.

Redna vadba, pozitiven odnos in dobra volja

Zadnje čase ima res perfektno postavo, skrivnost pa je v športni aktivnosti: "Pomembno je, da pokurim več kalorij, kot jih pojem. Nobena dieta ne učinkuje, če ne traja 365 dni na leto. Nisem ravno človek odrekanj, sem pa našla rutino, ki mi ustreza. Redna vadba, pozitiven odnos do vsega okoli sebe in dobra volja, to me drži pri sebi. In pri postavi," se hudomušno nasmehne.

Pogovor se jasno nadaljuje proti ženski problematiki današnjega časa: "Pritiski, strmenje k enakosti med spoloma in pravicam teh ter emancipacija žensk so marsikaj prinesli, kar je za žensko dušo kar izziv, da dohaja," pravi Neisha.

Časi so pravi za 'multitasking Napoleonke'

"Ženska mora biti močna navzven in mehka navznoter, v soglasju, v razmerju, kot jin in jang. Moškim ni na dolgi rok zanimiva samo lepota. Oni si od svoje 'popolne' ženske želijo damo na večerji, avanturistko na desnem sedežu, levinjo v postelji, skrbno mamo otrokom ter gospodinjo doma ... Obenem pa 'petardo' v klubu na plesišču, pa seveda, da je preskrbljena in obenem samozadostna. No, zdaj pa uskladimo vse to ... Časi so pravi za 'multitasking Napoleonke'. Živ kaos. In samo naprezanje," rahlo pikro pripomni glasbenica.

Ko jo podrezamo še malce globlje, se na vprašanje, ali je kdaj poskusila kaj bolj eksperimentalnega kakor le ena na ena misijonarski položaj, ostane skrivnostna in temo pogovora popelje bolj v generalen opis svoje spolne prakse: "Ženska mora ženstvenost postaviti na prvo mesto. Šele tako je lahko srečna in zadovoljna v svoji koži. Kakor sem prej rekla, pa mora poskrbeti za moč. To, s katero čuva svojo mehko sredico. Menim, da lepota prihaja od znotraj, lepa duša ima lep obraz. Telo je pa treba negovati in ga imeti rad, ker je to premični domek naše duše in imamo samo enega."

Pred objektivom uživa

Dela predvsem na svojem počutju, zato je vesela komplimentov in ima rada lepe stvari kot tudi izdelke, kjer njena estetika štima. "Uživam pred objektivom in obožujem delo z umetniki iz foto in video sveta. Za sabo imam tako kikse kot tudi obilo stvari, na katere sem ponosna," pošteno prizna.

"Zunanjost je minljiva in spreminjajoče narave in ne vedno na bolje. Moji pravi prvinski aduti so tisti, na katere čas ne vpliva," še pove, da s časom zori, kar neguje že od rosnih let. "To so moje roke, glasilke, talent in pamet, ti me bodo pripeljali tja, kjer mi je mesto. Z zunanjostjo se pa igram. Rada imam spremembe in različne vloge pred kamero. To nam je pa vsem, ki si služimo kruh na odru, bodisi smo glasbeniki bodisi igralci, skupno."

Priporočamo