Neisha: Obljublja romantiko

Neisha pripravlja glasbeno poslastico. (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Govori.se
6. 10. 2009

Pevka se zagrizeno pripravlja na veliki dogodek v Cankarjevem domu. 8. oktobra se bo z osveženo zasedbo predstavila na koncertu z naslovom Cvetni prah ljubezni - tri besede, ki obljubljajo romantiko v zraku. 

Na koncertu v Cankarjevem domu se boste pojavili z osveženo zasedbo. S kom konkretno?
Na odru se mi bodo pridružili Boštjan Gradišek (bobni), Tadej Košir (kitara), Aleš Marjetič (kitara), Jošt Drašler (bas), Denis Beganović (klaviature), Klemen Kotar (saksofon), Vid Žgajner (pozavna), Tomaž Gajšt (trobenta), Mate Brodar (spremljevalni vokal) in Aleksandra Čermelj (prav tako spremljevalni vokal). Upam, da bo tudi Martin Janežič - Buco hitro okreval zaradi poškodbe rame in da se nam bo pridružil na tolkalih.

Od vašega albuma sta minili že dve leti. V zadnjem času se tudi manj pojavljate v Sloveniji. Kaj je razlog?
Ah, ker sem bolj izbirčna. (smeh) V resnici pripravljam nov album za Slovenijo, ki naj bi izšel predvidoma jeseni 2010, in … bom prah digovala takrat , ko bo to potrebno ... (nasmešek) No, drugače pa bo na radijskih valovih kmalu mogoče slišati novi singel oziroma remake Črtove pesmi , ki sem jo kot gostja posnela znanemu primorskemu kitaristu Zdenku Cotiču.

Kaj pijete, ko ga pijete? Alkohol namreč …
Kratko, sladko ... Tu in tam spijem kak 'digestivo' po obroku, sicer pa so najboljša 'domača zdravila'. Ne maram preveč alkohola, ki ga je treba piti v litrih ... Imam 'švoh' želodec.

Kakšno je vaše počutje jeseni? Znate biti 'tečka'?
Znam biti taka tečka, da je joj … Imam kar velike težave s tem, da stalno menjavam razpoloženja. Jesen je sicer lepa, barvita, letos tudi zelo topla, ampak jaz ne maram ničesar, kar pelje v mraz; ne maram hladnih mesecev, ne maram se veliko oblačiti in se zavijati v šale, stalno sem prehlajena, z glasom imam težave itd. Zato komaj čakam, da pride poletje. Zame je najlepše pozno spomladi, ko je prijetno toplo. Ja, super bi bilo živeti kje ob ekvatorju, kjer je ves čas tako ...

Za konec le še to - bi svojemu moškemu nežno peli na uho za lahko noč, če bi vas to prosil?
Ne, to bi raje počela kakšnemu manjšemu otroku ...

Priporočamo