Neisha: Slovenski orli pojejo

“Pesem reprezentantom  paše kot ata na mamo.” (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Story
23. 11. 2012

Bliža se nova sezona smučarskih skokov, ki bo letos še bolj pompozna. Z dokončanjem dveh novih lepotic v Nordijskem centru Planica so naši orli gotovo dobili še več motivacije za odlično sezono, a spodbuda prihaja tudi z glasbene strani. Zaleta jim torej s skakalnicami, ki se šopirijo v Planici, nikoli ne bo zmanjkalo, a kljub nenehnemu dokazovanju, da znajo leteti visoko in daleč, so se opremili z dodatnimi krili. Pripela jim jih je glasbenica Neisha, ki velja za veliko podpornico slovenskih smučarskih skakalcev.

Ekipa revije Story je bila povabljena v studio RSL v Novem mestu, kjer je vnovič nastajala pesem z Neishinega zadnjega studijskega albuma.

A tokrat z zlatom nagrajenimi okrepitvami v obliki vrhunskih športnikov. Smučarji skakalci ženske in moške A-reprezentance so se ji pridružili za mikrofonom in vdahnili novo življenje pesmi, ki ima pomenljiv naslov Krila. Hkrati pa gre za pesem, ki je glasbeničina najljubša z istoimenskega albuma, izdanega leta 2010.

"Pesem sama po sebi vsebuje veliko navijaškega duha. Da bi jo izdala samo kot singel v tem navalu izvajalcev, še sploh zdaj, ko že vsi pojejo, me res ni zanimalo. Idejo so skakalci takoj podprli," vneseno pove Neisha, ki se neizmerno veseli nove himne slovenskih orlov.

Ideja se je hkrati zobojestransko simpatijo med športniki in glasbenico porodila poleti, ko se je Neisha nameravala začeti pripravljati na snemanje nove plošče: "Nisem mogla mimo tega, da pesem Krila ne izide kot zadnji singel, in zatem premor do naslednje plošče."

Izšel bo v velikem slogu, saj je dobil povsem novo podobo bolj navijaške narave, podkrepljene z vzkliki skakalcev oziroma na novo nastalih pevcev, ki so svojo nalogo opravili z odliko. Po slišanem in videnem lahko zatrdimo, da boste slišali nekaj prav zabavnega in prijetnega za uho, da je kemija naredila svoje, pa je potrdila tudi Neisha, ki v smehu pravi, da pesem reprezentantom "paše kot ata na mamo".

Sicer gre za druščino mladih ljudi, ki ji za doseganje rezultatov ni treba veliko govoriti ali peti, zato je bila, tako za glasbenico kot reprezentante, to izjemno zanimiva izkušnja. "Zdelo se mi je, da je iz njih težko izvleči že nekaj stavkov, in mislila sem, da nam bo to pri projektu delalo preglavice, a sploh ni bilo tako," navdušeno razloži Neisha, ki si šteje v čast, da so orli tako hitro usvojili osnovne tehnike petja in povsem profesionalno odpeli svoj del.

"Posneli so navijaške spremljevalne vokale in od njih sem želela, da se začuti timski duh, drugo glede petja pa je bila moja skrb. Očitno smo jih zmotivirali, kar si štejem v čast," se smeji Neisha. Poleg očitnih sposobnosti, ki jih kažejo z doseganjem odličnih rezultatov na belih strminah, nekateri presenečajo tudi z igranjem na bobne, kitaro, smislom za ritem in natančnostjo pri intonaciji.

Reprezentanti so vsi v en glas potrdili, da so nad dosežkom nadvse navdušeni in da so ponosni na svoj pevsko-navijaški vložek. Začetki simpatije, ki je bila povod za glasben podvig, segajo že v preteklost, ko sta se spoprijateljila Neisha in Robert Kranjec, ki sta oboževalca drug drugega.

Pevkina ekipa je navezala stik s slovensko smučarsko zvezo, ki se je z največjim veseljem odzvala. Novonastali singel bo pospremil tudi video v obliki glasbenega dokumentarca, o katerem nam je več povedala glasbenica: "Ideja je v osnovi takšna, da se jaz znajdem na njihovem teritoriju v Planici na skakalnici, oni pa na mojem, na snemanju v studiu. Vse dogajanje smo dokumentirali, saj bo izšel videospot, ki bo poleg naših skupnih vseboval še arhivske posnetke največjih dosežkov oziroma triumfalnih pristankov skakalcev."

Ekipo zdaj čaka še skupno snemanje v Planici. Čakajo mraz in sneg, da bojo razmere za snemanje optimalne. "Naše sodelovanje ima tudi močno patriotsko noto. PR, izid pesmi in videospota ter nastopi bodo vzporedni promociji Planice 2013. Za šport in glasbo ni meja," še doda Neisha, ki se tako kot skakalci že veseli nadaljnjih nekaj športno obarvanih mesecev.

 

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story