Neisha zadrgnila usta dvomljivcem

Neisha bo tokrat s 
svojo novo podobo 
popolnoma šokirala 
vse in zaprla usta 
tudi tistim, ki tako 
radi kaj »pošinfajo«. (foto: Nejc Simšič) Nejc Simšič
Vir: Nova
19. 7. 2013

Priljubljena glasbenica Neisha to poletje ne počiva kje ob morju, ampak se je resno zakopala v delo. Jeseni bo namreč izdala novi album, pred dnevi pa je že posnela promocijske fotografije in na snemanje je ekskluzivno spustila tudi revijo Nova.

Neisha, prva med slovenskimi glasbenicami, ki ji nekateri strokovnjaki pravijo novodobni Mozart, se je skupaj z ekipo profesionalcev odpravila v prečudovit istrski ambient, v gostilno Na Burji, ki je v Novi vasi nad Dragonjo.

"Pred mesecem dni sem se pred koncertom z družbo ustavila na kosilu Na Burji in takoj me je prevzel ambient prizorišča, zato sem vedela, da bodo prav tu nastale moje fotografije za album," je povedala Neisha, ki si je celotno fotografiranje zamislila do zadnjega detajla.

"Imeli smo se krasno, kreativno vzdušje in miren potek sta najbolj pomembna, ker se konec koncev zrcalita na rezultatu, sploh pa s takimi profesionalci na kupu in sestanki na to temo, ki jih je bilo prej ogromno, ne more iti nič narobe. Uživala sem in komaj čakam rezultate."

Šokirala bo vse!

Kot smo se lahko prepričali, bo Neisha s svojo novo podobo popolnoma šokirala vse in zaprla usta tistim, ki tako radi kaj "pošinfajo".

Tokrat si je zamislila popolnoma drugačen videz, kot smo ga pri njej vajeni. V Mali črni galeriji (Incognito design) si je izbrala usnjena oblačila, nakit in modne dodatke, na drugi strani pa se je odločila za nekatere kose modne oblikovalke Urše Habjan.

"Hotela sem upodobiti elemente časa – brezčasnosti, kolesja, mehanizme prepletanja svetov, preteklost združiti s sedanjostjo in jo prežeti z elementi rokenrola – pri oblačilih to pomenita na primer večni džins in usnje, ter namesto 'fashiona' raje vpeljati fetiš ... Jasno je, da me je totalno prevzel steam punk in sem ga vkomponirala v svoje 's povodca spuščene' ideje.

Obremenjevala se nisem z ničimer, sledim navdihu, razmišljam zgolj s svojo glavo in tudi po navdihu in občutku povabim k sodelovanju tiste istomisleče, s katerimi se takoj najdem na isti valovni dolžini. Kako sem se izkazala kot art direktor in model, boste pa sodili vi," je v smehu povedala odločna Neisha.

Unikat je unikat

Na fotografiranju, kjer je glasbena zvezda stopila pred objektiv fotografa Klemena Udovča - Clementina (Sony Slovenija), sta za končno podobo, kot si jo je Neisha zamislila, poskrbeli še maskerka Martina Borščak za Martina Makes Makeup in frizerka Anita Lončar iz salona Prive.

Glasbenica se je morala preobleči kar šestkrat.

"Veliko kosov, ki so med sabo zelo kompatibilni, je naredilo svoje. Za različne stajlinge se je bilo treba pač šestkrat preobleči in prilagajati masko in pričesko, ampak vse je šlo po načrtu in dan je bil zelo ploden. Pomembni so mi bili predvsem izvirni dodatki. Zelo sem se potrudila in veliko vložila v to, da bo stvar zanimiva, najprej me je zanimal pojem UNIKAT in srečala sem unikatne ter predane umetnike, ki so vrhunsko opravili vsak svoje delo," še pove zadovoljna glasbenica.

Nejc Simšič za revijo Nova