Nejc Vidmar in vsa njegova dekleta

Nejc Vidmar in vsa njegova dekleta (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Lea
8. 7. 2016

Nejc Vidmar je tisti vratar, ki je prispeval velik delež k Olimpijinemu mozaiku naslova prvakov, saj je s svojimi zanesljivimi obrambami zbral kar 11 nastopov. Nejc pa ni le odličen pred nogometnimi vrati, temveč se dobro znajde tudi v vlogi očka. Njegove najzvestejše navijačice so prav žena Sandra in hčerki, triletna Zala ter devetmesečna Živa.

Zeleno-belim je po 21 letih uspelo vrniti naslov v prestolnico, nepopisno veselje pa je ob tem preželo ne le igralce, temveč tudi zveste navijače.

"Ob končni proslavi je bilo lepo videti, koliko naš uspeh pomeni ljudem in česa je v zadnjem času manjkalo v Ljubljani," je priznal Nejc Vidmar, ki je imel v začetku nekaj težav s spancem, saj so bila čustva še zelo močna, počasi pa je šele dojemal, kaj se je v resnici zgodilo. Ob igrišču sta zanj navijali tudi žena Sandra in hčerka Zala, medtem ko je Živa za to še premajhna.

"Že obisk tekme z Zalo je pravi podvig. Najprej se zamoti z baklami in navijanjem, potem opazuje gledalce, čez nekaj minut se zamoti s pokovko in zmajčkom. Potem pa zmanjka stvari, ki bi jo zamotile, torej čaka, da bo tekme konec," veselo pripoveduje Sandra, vendar pa Nejčeve motivacije to ne zmede. Včasih mu misli zaidejo le, kadar zanj na tekmi navija Zala.

"Takrat razmišljam, ali mi je prinesla srečo, ali smo morda kar zaradi nje zmagali," v smehu pove Nejc, ki je sicer odraščal v družini z dvema bratoma. Kot najmlajši izmed treh bratov se je boril za pozornost, priznava pa tudi, da je bil kar precej problematičen. Danes v družini prevladujejo skoraj sama dekleta.

"Starejši brat ima tri punce, jaz dve, mlajši pa ravno pričakuje še eno dekletce. Moji starši imajo šest vnukinj. Kaj bo šele čez deset let na božični večerji? Norišnica. Očitno imamo to v zapisu, Vidmarji bodo izumrli," v smehu pove Nejc.

Otroka sta si preprosto želela

Vendar pa to ne pomeni, da se je podal v svet barbik, saj je Zala zelo odprta za vse vrste igrač. Čeprav je Nejčev urnik pogosto zelo zaseden, vsak prost trenutek izkoristijo za skupne izlete, včasih pa le sprehod po Ljubljani. Velikokrat se tudi odpravijo na Bled, Zala pa naravnost obožuje živalski vrt.

"Ona narekuje naš ritem, šla bi povsod, samo v avtopralnico ne. (smeh) Nekoč sem moral tik pred krtačami ustaviti avto, da sva izstopila, avto pa je šel sam v čiščenje. Z njim vred pa tudi Sharke, ki je bila v prtljažniku," se spominja Nejc, medtem ko psička pasme angleški buldog sproščeno počiva ob njegovi nogi. Za starševstvo sta se sicer odločila v dokaj mladih letih. Priznavata, da o tem nikoli nista razmišljala, temveč sta si otroka preprosto želela. "Oba sva rada v družbi otrok in nanje nisva nikoli gledala kot na obveznost. Otroci ti svet obrnejo na lepše," pove Sandra, ki skrbi za dom in vse štiri vogale hiše. Zala je na svet prijokala le nekaj dni po kvalifikacijski tekmi v Romuniji, Nejca pa je bilo zato strah, da bo zamudil ta pomembni dogodek.

"V Romunijo smo odpotovali z avtobusom, pot je zelo dolga in soigralci so se šalili, da bo Zala prej shodila, preden bomo prišli domov. Ob rojstvu so me zajele solze sreče. Občutek pa sem že zelo velikokrat primerjal z osvojitvijo državnega prvenstva," se spominja Nejc, ki priznava, da jima je nova družinska članica obrnila svet na glavo.

Vseeno najdeta čas tudi zase

Pred devetimi meseci pa se je družini pridružila še mala dobrovoljna Živa, in kot v smehu priznavata oba, sta bila rojstva deklice nadvse vesela, saj sta dekliških muh že navajena. Kljub temu sta dekleti zelo različni, prav gotovo pa se v njiju skrivajo dobri športni geni.

"Želim si, da bi našli nekaj zase, nekaj, kar jima bo ustrezalo. Všeč mi je, da ju Nejc ne sili v nogomet. Seveda pa je drugače, ker sta dekleti. Obema je pomembno, da se punci najdeta v kakšnem športu in ne zapadeta v slabo družbo. S športom in z obveznostmi se lahko marsičesa naučiš in temu izogneš. Mislim, da z interesnimi dejavnostmi ne bomo imeli težav, saj ju zanima vse mogoče," pove Sandra, ki je v preteklosti trenirala rokomet. Nejc pa se ob tem pošali, da bodo reševali slovensko smučarijo, saj bosta dekleti morda nekoč nadomestili šampionko Tino Maze. Kljub številnim obveznostim pa si Nejc in Sandra še vedno vzameta čas zase, ob večerih poprosita babice, da popazijo na malčici, in se odpravita ven. "To je še vedno pomembno, saj nisi le starš, temveč tudi partner in odnos je treba negovati," nam je zaupala Sandra.