Nejc Vidmar: “Veselim se že nove sezone”

Nejc Vidmar: “Veselim se že nove sezone” (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
8. 7. 2018

Olimpija je naporno sezono kronala z dvojnim zmagoslavjem, po dveh letih so se zeleno-beli spet veselili državne lovorike, ob tem pa so v vitrino dodali trofejo pokalnega tekmovanja. Svoj košček je v mozaik zmage dodal čuvaj zmajevih vrat Nejc Vidmar, ki je sicer zaradi poškodbe moral velik delež tekem spremljati s tribun.

Story: Nejc, čestitke za osvojeni lovoriki. So se ob novem naslovu državnega prvaka vrnili spomini izpred dveh let?

Ja, občutek je zelo podoben. Morda je bilo takrat le malo drugače, saj sem bil tudi sam dosti bolj vpet v zmagoslavje. Sicer pa je občutek fenomenalen, saj smo z Olimpijo lovoriko spet pripeljali v Ljubljano. To je nekaj povsem drugega, kot če bi si naslov zagotovil kje drugje. Ljubljana je moje mesto, Olimpija pa moj klub.

Story: Je zmagoslavje pustilo tudi kanček grenkobe ob poškodbi?

Ne, ne razmišljam tako. Soigralcem nadvse privoščim. Sem prvi navijač Olimpije in tekme sem z veliko žara spremljal s prvih vrst. Poškodbe so del športa, s tem sem se moral sprijazniti. Tudi iz tega sem se nekaj naučil. Veselim se že nove sezone.

Story: Kako pa je spremljati tekme s tribun?

Živčno! (smeh) Precej težje je gledati tekme s tribun kot pa igrati. Upam, da teh težav ne bo več. Ne vem, ali bi preživel še kakšno sezono, polno poškodb.

Story: Kakšne posledice poškodba pusti v karieri športnika?

Posledice so predvsem psihične. Fizična poškodba se zaceli, medtem ko se v glavi ves čas sprašuješ, ali je to to, ali še imaš to, kar potrebuješ. Po glavi se ti mota veliko črnih misli. Treba se je znajti in izplavati ven. V mojem primeru je šlo kar za niz poškodb, zato je bilo še toliko težje.

Story: Kako pa vam je uspelo težave prebroditi?

Družina, najbližji ... Pomagali so mi v največji meri. Tudi sam si moraš. Veliko pomaga psihoterapija, počasi pride čas, ko se moraš pogovoriti sam s sabo. Nikoli nisem imel zadržkov o tem govoriti tudi v javnosti. Ko se bom utrdil, se bodo rezultati kmalu pokazali.

Story: Lahko pričakujemo, da bo Olimpija v naslednji sezoni torej še močnejša?

Bomo videli! Močno verjamem v to. Pred nami je obdobje prestopnih rokov, ki lahko prinesejo marsikaj. Upam, da se jedro ekipe ohrani, tako bomo lahko črpali iz izkušenj preteklih mesecev. Želim si, da se marsičesa naučimo, tako se bomo vrnili še močnejši. Kmalu nas čakajo evropske tekme. Takrat bomo pokazali pravi obraz. Želim si, da peljemo zgodbo naprej, več pa bo pokazal čas.

Foto: Helena Kermelj

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story14/2018

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 14/2018

Story 14/2018, od 21. 06. 2018