Nekdanja smučarka Urška Hrovat z Vražjimi Slovenkami sodeluje tudi poslovno

Nekdanja smučarka Urška Hrovat z Vražjimi Slovenkami sodeluje tudi poslovno (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Nova
10. 2. 2017

Naša nekdanja izjemno uspešna smučarka Urška Hrovat je smuči postavila v kot že pred mnogo leti.

Zdaj je uspešna poslovna ženska, ki cele dneve presedi za računalnikom in dela, če pa gre na sneg, uči v svoji smučarski šoli v Kranjski Gori. Urška pa ponuja tudi t. i. team buildinge, na katerih lahko smučate z vražjimi Slovenkami Špelo Pretnar, Natašo Bokal, Špelo Bračun, Alenko Dovžan in Mojco Suhadolc. Vražje Slovenke so namreč še danes velike prijateljice in se dobivajo, navadno pa grejo skupaj na kosilo.

Poklicali smo Urško, ki nam je zaupala: "Z nekdanjimi sotekmovalkami, Špelo, Lenko, Natašo, Mojco, Katjo, se dobimo enkrat ali dvakrat na leto. To so ... vse! Vse vražje se dobimo. Res je, ponujam tudi team buildinge za podjetja. Punce, vražje Slovenke, uporabim kot vodnike, tako da se ujamemo tudi poslovno. Tisti, ki nas najamejo, lahko smučajo z vražjimi Slovenkami in ljudje so zelo zadovoljni," pove Urška. Pa še ena zanimivost: ste vedeli, kako so naše smučarske šampionke sploh dobile ime vražje Slovenke? Tudi na to nam je Urška odgovorila: "Bilo je veliko smučark, ta vzdevek pa nam je dal Vlado Divac. Potem pa se je kar prijelo."

Za koliko jih lahko najamete?

O točni ceni smučanja s smučarskimi legendami Urška Hrovat noče govoriti, saj je odvisna od števila ljudi, hrane in pijače, ki si jo skupina zaželi. "Odvisno je tudi od tega, katero legendo želite imeti. Če pride Alberto Tomba, je cena drugačna, kot če pride Jure Košir ali vražje Slovenke ali pa Christian Mayer. Minimum je 30 oseb, za katere skrbijo trije učitelji, zato je relativno govoriti o ceni, to je stvar dogovora, recimo pa, da se začne že pri nekaj sto evrih. Teh ponudb je veliko, lahko pa tudi poskusite še smuči Elan za naslednjo sezono."

 E. J.