Nekdanji predsednik Borut Pahor v novi vlogi: V podkastu navdiha gosti posebno dekle, mlado Korino, ki je premagala raka

5. 4. 2023
Deli
Nekdanji predsednik Borut Pahor v novi vlogi: V podkastu navdiha gosti posebno dekle, mlado Korino, ki je premagala raka (foto: Sami Rahim)
Sami Rahim

Našega nekdanjega predsednika spoznavamo v novi luči - v svojem prvem podkastu razkriva zgodbo 21-letnega dekleta, za katero so hude življenjske preizkušnje.

Korina Korper prihaja iz Maribora in je pri svojih rosnih 21 letih doživela stvari, ki jih večina njenih vrstnikov ni izkusila. Izgubila je očeta, nato pa je skupaj s svojo mamo zmagala v boju proti raku. Njena pot je bila zahtevna - a je pokazala in dokazala, da je velika borka. Je tudi članica strokovnega sveta inštituta Zlata pentljica, kamor je šel del zbranega denarja za Pahorjevo katrico.

Morda bi vas še zanimalo: Borut Pahor iskreno tik pred prvim podkastom: "Mislil sem, da me boste vprašali, kdo me slači"

Borut Pahor jo napove z besedami: "Korina je moja vzornica," sama pa med drugim poudari: "Takrat razmišljaš, če je to to, kar sem imela od življenja. Če je tu vsega konec." Korina in Borut Pahor sta spregovorila o najtežjih trenutkih njenega življenja.

Pri 16 letih je hudo zbolela

Stara je bila 16 let, ko je zbolela za krvnim rakom. Takrat je že bila brez očeta, z veliko ljubezni družine, ki ji je ostala. Brez njih, pripoveduje, ne bi zmogla. Najbolj jo je razumel brat, njegova bližina ji je pomagala na poti k ozdravitvi. Bil ji je v oporo in storil je nekaj, kar je Korini vlilo upanje, da ji lahko uspe. "To je bila gesta ene velike ljubezni. Ste jo takrat začutili?" jo je vprašal Pahor. "Niste želeli pustiti, da vas bolezen spravi na kolena ..."  V prvi epizodi Mastercard® podkasta navdiha z Borutom Pahorjem je Korina razkrila temne misli med svojim bojem z boleznijo.

Sogovornika sta ugotovila, da imata več skupnega, kot sta najprej mislila. "Umrl ji je oče, takrat kot meni, pri 9 letih, potem je zbolela ona, čez nekaj časa je zbolela njena mama, tako kot je zbolela tudi moja mama," je dejal Borut Pahor.

Omenila je tudi prijatelje, ki je takrat niso razumeli. Na začetku jih je obsojala zaradi tega, ker ji niso znali stati ob strani, a se je naučila, da je boljše oprostiti sam v sebi.

Na prihodnost gleda z bojaznijo

Korina ima ves čas v glavi misel, da se bolezen lahko ponovi, tako da sta skupaj z voditeljem iskala spodbudne nasvete o tem, kako preseči temačne misli. A tudi Borut Pahor je imel podobno izkušnjo - kot je dejal Korini, je njegova mama večkrat zbolela za rakom.

Razkrila je, kakšna strast je vzklila v njej. Med kemoterapijami je namreč ostala brez obrvi, trepalnic in las. "Vidim se v ličenju, najbolj v kakšnem filmskem ličenju za posebne učinke. Grinch mi je blizu. Take stvari, nevsakdanje me zanimajo." Želi si ustvariti družino, za svoje otroke pa že ima pripravljene nasvete in ideje, kako jim bo vračala oporo ter ljubezen, ki jo je v najtežjih trenutkih dobila od najbližjih.

Vabljeni k ogledu celotnega podkasta dveh odličnih in zelo zanimivih sogovornikov, ki sta odprla številne teme.

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik