Nenad Čirjak (Karma): Obožuje slovenske turiste

Nenad Čirjak (Karma): Obožuje slovenske turiste (foto: Dario Godić) Dario Godić
Vir: Lady
29. 9. 2017

Sami smo se tudi letos, preden smo se pomešali med nekajtisočglavo množico na Zbiljski noči, v zaodrju družili z nastopajočimi. Tako smo ujeli tudi Nenada Čirjaka, člana dua Karma, ki je letos prvič nastopil na Zbiljah. Glasbenik je poročen s Slovenko, zato se na namigovanja o sosedskih odnosih ne ozira kaj dosti.

"Počutim se super. Danes je razpoloženje na Zbiljah naravnost enkratno," nam je zaupal član priljubljene hrvaške skupine, ki je letos premierno nastopil ob Zbiljskem jezeru. "Upam, da nas bodo spet poklicali prihodnje leto." Kot nam je zaupal, se je pred časom odzval povabilu organizatorja, s katerim se družita tudi poleti na morju. "Vprašal me je, ali bi nastopali tu, kar je velika čast, saj Zbilje slovijo kot eden izmed najboljših žurov v Sloveniji," navdušeno razlaga Nenad, čigar glasba je odlično sprejeta tudi med Slovenci.

Čeprav poleg tega gradi tudi kariero didžeja, pa sta po njegovem mnenju to dve povsem različni plati glasbe: "Ljudje poznajo našo glasbo. Občasno delam tudi kot DJ in vesel sem, ko vidim, da se občinstvo na glasbo odzove. Vendar pa je povsem drugače, ko vidiš, da na tvoje pesmi vsi pojejo v en glas. Neverjetno!" Karma že leta niza uspehe na Balkanu, s svojimi melodijami pa je navdušila tudi na Kitajskem.

Kljub nastopom po svetu pa je Nenad še vedno prepričan, da so najboljše zabave prav na slovenskih tleh. "Hrvatje imamo odlične zabave, vendar ste tudi Slovenci dokazali, da ste nam brez težav kos. Na lastne oči smo se lahko prepričali, da se znate odlično zabavati," pove glasbenik, ki je sicer poročen s Slovenko, prav zato je prepričan, da so trenja med državama le v glavah medijev in politikov. »Sam sem poročen s Slovenko, ki se v Umagu odlično počuti. Tisti, ki prihajamo iz Istre, vsaj če govorim v svojem imenu, smo veliko bolj navezani na Ljubljano kot pa morda na Zagreb," nam je zaupal.

S prijatelji nikoli ne govori o politiki, temveč o glasbi, življenju. "Pa koga briga politika," nas vpraša z nasmehom na obrazu. Ker je poleg tega tudi lastnik enega izmed najboljših klubov na plaži v Umagu, je s slovenskimi turisti pogosto v stiku. "Obožujem slovenske turiste. Moji najboljši gostje so Slovenci. Letos so mi rešili sezono," prizna v smehu in nadaljuje: "Vsi drugi se ne znajo več tako zabavati kot nekoč, vi pa se niste niti malo spremenili. Odlični ste!" Tudi sam ima v svojem krogu prijateljev številne Slovence, ki pogosto počitnikujejo na hrvaški obali.

N. A.