Nepozabne morske avanture finalistk Miss Slovenije!

Nepozabne morske avanture finalistk Miss Slovenije! (foto: Aleš Kocbek) Aleš Kocbek
Vir: Lady
8. 8. 2018

Finalistke Miss Slovenije so po zadnjih aktivnostih pred počitnicami osvojile še najvišji vrh Slovenije in se podale na Triglav. Zdaj jih čaka še nekaj dni oddiha, ki ga bodo preživele na morju pred velikim finalom, ki bo 8. septembra v Delavskem domu Trbovlje. Na počitnice pa imajo vse lepe spomine.

Lara Drinovec

"Že od nekdaj smo z družino hodili na morje le na slovensko in hrvaško obalo. Na maturantskem izletu pa sem bila v Grčiji in me je tako zelo navdušila, da sem naslednje leto na Kreto odšla tudi z mami, in prepričana sem, da se bom tja še vrnila. Plavati sem se naučila na morju, smo pa z družino poleti veliko časa preživeli tudi na bazenih in ob kakšnih jezerih, kjer je bilo vaje za plavanje več kot dovolj in sem že pri štirih letih znala kar dobro plavati, saj sva z bratom že od nekdaj raje preživljala čas v vodi kot na plaži. Kadarkoli plavam v morju, vedno plavam tako daleč, da se dna ne vidi več. Tega se nikdar nisem bala in plavanje v zelo globoki vodi mi je veliko bolj všeč kot v nizki vodi, kjer prežijo na stopala morski ježki in se ne smeš potopiti preveč globoko, da se slučajno ne zaletiš v kakšno skalo."

Hana Čolić

Hana Čolić

"Svojega prvega morja se ne spomnim, smo pa s starši vsako poletje hodili na hrvaško obalo, kjer sem se tudi naučila plavati. Vedno sem bila rada v vodi, tako da mi to ni delalo nobenih posebnih težav, sem pa bila raje z masko pod vodo kot pa na gladini. Na začetku osnovne šole sem redno hodila v kolonijo v Savudrijo. Že takrat sem imela najraje večere, saj so bili najbolj sproščeni, veliko smo se družili s sovrstniki, peli in plesali. Ja, seveda je bila tudi morska simpatija vsako leto ista, že od vrtca."

Vanessa Goropevšek

Vanessa Goropevšek

"Moje prvo morje je bilo na otoku Hvar, ampak se ne spomnim vseh podrobnosti. Se pa spomnim, da so me starši naučili plavati. To je bilo na bazenu in potem na morju. Učila pa sem se še dodatno v plavalnem tečaju. Že od nekdaj obožujem morje, čeprav njegov okus ni najbolj prijeten (smeh). Ko sem bila še mlajša, sem obiskovala tudi kolonije. Z otroki smo hodili v Ankaran. Potem pa sem se tam preizkusila tudi sama kot animatorka."

Lara Karneža

lara Karneža

"Svojega prvega morja se ne spomnim natančno, vem pa, da sem bila nad njim vedno navdušena. Že od malih nog smo hodili na morje v majhno in prikupno uvalo na Hvaru. Bilo je tako mirno, a zelo lepo. Včasih kar podnevi sanjarim ali v mislih pobegnem tja, saj mi to daje neko pozitivno energijo. Starši so me sicer že prej naučili plavati na bazenu. Pri tem jim je nadobudno pomagal brat, ki mi je dajal nasvete in me spodbujal. Prvega skoka v morje me tako sploh ni bilo strah, saj sem imela ob sebi veliko prijateljev, ki so z mano počeli vse norčije in se vsak dan prepuščali morskim užitkom: od skakanja v vodo do potapljanja, malo kasneje tudi smučanja in deskanja na vodi."

Marija Seničar

marija Seničar

"Na vsakem potovanju se zgodi kaj zanimivega ali smešnega, trenutno najbolj sveža pa je zgodba iz Turčije iz Hierapolisa in Pamukkal ali Bombažnega gradu. Verjetno sem tako navdušena nad njim, ker se na enem mestu prepleta toliko zanimivosti, tako ostanki iz antičnih časov kot naravni vrelci tople vode, ki tečejo po hribu navzdol in oblikujejo svoje bazenčke v beli barvi (od tod tudi ime Bombažni grad, saj je hrib od daleč videti, kot da je ovit v belo čipko). Za povrh je na tem mestu še Kleopatrin bazen, kjer se je kopala, da je bila videti mlajše ‒ to preprosto moraš doživeti. Med vsemi morskimi dogodivščinami, ki sem jih doživela, bi mogoče izpostavila še Mrtvo morje, noro dober občutek lebdenja na vodi in pa Genezareško jezero ali morje, ki je največje sladkovodno jezero v Izraelu, kjer je hodil Jezus po vodi. Pa lahko rečem, da sem tudi jaz, saj se lahko do sredine morja hodi po vodi do gležnjev."

Charnée Bijön Bonno

Charnée Bijön Bonno

"Lahko rečem, da resnično obožujem morje, plažo in poletje! To je zame poseben čas, ko se lahko sprostim in enostavno se imam najlepše. V vodi se počutim svobodno, lahkotno in bi lahko bila v njej ure in ure. Ravno zaradi ljubezni do morja nimam strahu pred temno modro globino. Za to gre velika zahvala mojim staršem, ki so že hitro poskrbeli za to, da se naučim sama plavati in da sem lahko brez strahu. Najbolj so mi všeč peščene plaže v Avstraliji, saj imajo poseben čar. Voda je topla, palme so povsod in morski zrak blagodejno vpliva na moja dihala, ker sem astmatik. Vendar je lahko tudi zelo vroče, kar pa mi ne ugaja vedno."

Napisala: MIMA // Foto: Aleš Kocbek; MUA: Mateja Naberšnik, Jasna Kovačič; oblačila: Luna Europark, Everly, GGW, torbice Bags&More