Neprijetna šoferska izkušnja Tima Koresa v zimskih razmerah

Neprijetna šoferska izkušnja Tima Koresa v zimskih razmerah (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Nova
20. 11. 2017

Od 15. novembra je v prometu na naših jeklenih konjičkih obvezna uporaba zimske opreme. Tega se zaveda tudi Tim Kores – Kori, ki pravi, da je eden izmed tistih, ki čaka do zadnjega, pa čeprav ima glede tega eno zelo neprijetno izkušnjo.

"Nikoli ne bom pozabil, mimogrede, tega še nikoli nisem nikdar javno povedal, kako smo lani doživeli prometno nesrečo ob dveh zjutraj na mejnem prehodu in prelazu Ljubelj za Avstrijo. Bili smo trije, vozil je kitarist, jaz pa sem sedel na sovoznikovem sedežu. Vračali smo se s koncerta, zunaj je bilo mrzlo tako kot zdaj, prav tako pa kitarist ni še menjal letnih gum, ker še ni bilo treba. Ko smo pripeljali iz tunela, ki se konča z ovinkom (peljali smo okoli 100 na uho), nas je tik za tunelom čisto nepričakovano pričakal moker sneg.

Takoj za tunelom je seveda mejni prehod ... in ko je kitarist opazil, da je avto začel drseti, je poskušal zavirati, ampak smo kar drseli in drseli, direktno proti debeli betonski kocki, 'klocnu' na sprednji strani meje," pripoveduje Tim, ki se spomni, da je vmes na hitro vprašal: "Boš zvozil?" In zakričal je: "Neee, stariii!" In seveda so s polno hitrostjo prileteli v beton. "Avto je bil totalka, kolega mi je z zadnjega vrglo na sprednji sedež, skoraj v naročje. Nabilo mi je koleno, imeli smo nekaj modric, ampak na srečo ni bilo večjih poškodb," nadaljuje 28-letni glasbenik, ki pravi, da s tem še ni bilo vsega konec.

"Po tem nesrečnem dogodku se mimo nas kar tri ure ni peljal nobeden avto. Tri ure! Prav tako ni bilo signala na mobilnih telefonih, da bi poklicali kogarkoli, ker smo bili na meji ... Poleg tega smo bili še v kratkih rokavih, zunaj pa okoli 2 do 4 stopinje. Avto pa totalka! No, nato smo šli v tunel, poklicali SOS-telefon, kjer pa nihče ni znal angleško od operaterjev, zato smo se v polomljeni nemščini poskušali pogovoriti. Čez dve uri je vendarle prišla policaja, ki je vse skupaj popisala in odšla. Na koncu smo le dočakali starše, ki pa so prišli po nas ob šesti uri zjutraj," nam je pretresljivo zgodbo zaupal Kori, ki pa ima povsem novega jeklenega konjička. Le da ne bo hitro prehitro ...

Besedilo: Alesh Maatko // Foto: osebni arhiv, Helena Kermelj

Priporočamo