Neverjetno, KDO dela v pekarni Ane Roš, številni bodo zdaj še raje zašli tja!

15. 10. 2022
Deli
Ana Roš za Playboy (foto: Aleksandra Saša Prelesnik)
Aleksandra Saša Prelesnik

Tole je zelo zanimivo, se vam ne zdi?

V teh dneh se veliko govori o eni najboljših gurmanskih pridobitev v prestolnici - Pekarni Ana, ki jo je na Slovenski cesti v mestnem središču odprla z dvema Michelinovima zvezdicama nagrajena chefinja Ana Roš.

Pred kratkim so kolegice iz uredništva Cosmopolitan.si preverile, koliko v njeni pekarni stane navaden rogljiček in preverile še ostale cene (več o tem si lahko preberete TUKAJ), potem pa so novinarji portala N1 preverili, kakšni so Anini vtisi po prvih nekdaj dneh obratovanja, saj je po objavah na družabnih omrežjih videti, da so njene pekovske dobrote razprodane praktično vsak dan.

Kot je povedala, so v pekarni zdaj zaposleni trije peki, ki pripravljajo testo za dva dni vnaprej. Ker v pekarni ni mogoče dobiti običajnega kruha (le kislega in tistega, pripravljenega z drožmi), v primeru, ko zmanjka testa, ne morejo kar narediti novega za isti dan. Da bi ga pripravili več, pa v trenutnih prostorih preprosto nimajo dovolj kapacitet.

Kot je povedala, pa se trenutno soočajo tudi s težavo premajhnega števila zaposlenih, zato zdaj v pekarni delajo tudi ...

... zaposleni iz Hiše Franko!

Kot so zapisali na portalu N1, upravljanje pekarne ni enako vodenju restavracije: pekarna je namreč “živ organizem”, kjer nikoli ne veš, kakšno bo povpraševanje. Nekateri kupijo en rogljič, drugi pa, kot je o eni od torkovih strank povedala Marja, kupijo tudi za 110 evrov peciva in kruha.

Fotografije: Aleksandra Saša Prelesnik, Profimedia

Preberite več na Cosmopolitan.si

Novo na Metroplay: Vidnost in varnost v prometu: "Zgoditi se mora 'aha moment', da spremenimo svoje navade"