New Game Over kmalu z novim hitom!

Vir: Lea
4. 11. 2017

Pred leti so najstnice spravljali v jok in delirij, po več letih zatišja pa so se spet zbrali in kaže, da njihovega uspeha še zdaleč ni konec. Fantovska skupina New Game Over, ki jo sestavljajo Dennis, Mark in Alen, je junija že postregla z novim hitom, kmalu pa bomo slišali že drugega.

Ko so na začetku septembra stopili na oder ljubljanskega kluba Cirkus, sicer v novi preobleki in z novim imenom, je bilo jasno, da gre za največjo in najuspešnejšo slovensko fantovsko skupino. Nekoč so skupino sestavljali Steffanio, Mark in Dennis, pa sta slednja k sodelovanju povabila mladega, a nadvse izkušenega pevca Alena. Fantje skupaj funkcionirajo več kot odlično, za njimi je tudi že prvi videospot. Snemanje videospota za novo pesem Srce bez adrese je potekalo v začetku junija v produkcijski hiši Mediaspot in v režiji Perice Rajčiča, ki je zgodbo, polno romance, morja in ljubezni, postavil na slikovite lokacije strunjanske plaže, obzidja gradu Miramar in med skrivnostne koprske ulice.

Obmorska atmosfera pa je iz skupine New Game Over zvabila tudi balkanski melos, ki je del njihove sveže preobleke. Fantje pravijo, da jim je snemanje pesmi in videospota vlilo ogromno zagona in moči, s katerima se podajajo na nove glasbene avanture, in obljubljajo, da je to šele začetek vrnitve z veliko začetnico. Seveda se zavedajo, da bodo še vedno morali zapeti katero od starih uspešnic, kot so Ubila si del mene, Igra za 2 in Naj vedo, a se bodo hkrati posvetili tudi novim projektom. Mark in Denis sta z Alenom sodelovala že pred tremi leti, ko so izdali balado z naslovom Žal mi je. Takrat so se kot skupina imenovali M. A. D., a ta vizija v praksi ni dolgo trajala.

Na kavi z Alenom

Na kavi smo se sešli z Alenom, ki je pojasnil, kako se je pridružil skupini. "Iz prvotne zasedbe, ki je delovala od leta 2002 do 2005, sta ostala Mark in Dennis, ki sta me povabila k sodelovanju že leta 2013. Takrat smo imeli skupino M. A. D. – bil je namreč ravno čas, ko je Steffanio zbolel, in smo se odločili narediti posebno zgodbo. Izdali smo balado z naslovom Žal mi je. Steffanio, najstarejši član skupine, si je želel ustvariti novo življenje in drugima dvema članoma sporočil, da se bosta z ženo preselila na Nizozemsko. Mark in Denis sta njegovo odločitev spoštovala, a se vseeno odločila nadaljevati. Jaz sem živel v Kopru, vsak je imel svojo službo in se nismo mogli več toliko posvečati glasbi. Šli smo vsak svojo pot in smo si rekli, morda pa bomo še kdaj skupaj nastopali," pripoveduje Alen, kako je skupina pravzaprav že razpadla.

Po 15 letih spet na odrih

Pa vendar počitek ni trajal dolgo: "No, ko je Steffanio ozdravel, pa se je delo spet začelo. Potem pa se je Stefanio čez noč odločil, da gre na Nizozemsko, kjer bo delal. Ker je Steffanio odšel, sta Mark in Denis želela delati naprej, jaz pa sem se ravno takrat preselil v Mengeš, kjer sem imel punco. Denis je tako postal moj sosed, začela sva se družiti in sva kar naredila pesem: napisala sva besedilo in glasbo, tako da smo od marca pa do konca junija že vse naredili. Zdaj smo člani skupine New Game Over jaz, Mark in Dennis."

Novo ime, nova energija

Z novim članom so se odločili tudi za novo ime, čeprav je bilo pri imenu še nekaj pomembnega, pojasni Alen: "Sicer je bilo ime Game Over tudi avtorsko zaščiteno. Z novim članom in novo energijo je bil čas tudi za novo ime in odločili smo se, da bomo imenu Game Over dodali še New." Na snemaje spota za pesem Srce beza drese ima Alen zelo lepe spomine: "Posneli smo že videospot, ki smo ga snemali v začetku junija na slovenski obali in v Italiji, izdali pa smo ga v začetku septembra. Prva pesem je v srbskem jeziku – sicer smo jo želeli narediti v slovenščini, a smo spoznali producenta, ki nam je svetoval, da bi se lahko razširili še v Srbijo, torej na tuje trge. Glede na to, da vsi govorimo ta jezik, nismo imeli težav, pesem pa je postala že velik uspeh, saj ogledi na YouTubu kar rastejo. Nekaj nastopov imamo že dogovorjenih, kjer bomo peli stare pesmi in tudi ta novi komad." Alen nam je še zaupal, da z Dennisom in Markom že pripravljajo novo pesem, ki bo luč sveta ugledala januarja.