New Swing Quartet: Fantje spet skupaj

New Swing Quartet: Fantje spet skupaj (foto: Dean Dubokovič) Dean Dubokovič
Vir: Lady
7. 1. 2018

Februarja si lahko v šarmantnem vzdušju elegantne Unionske dvorane ogledate koncerte največjih imen svetovne klasične glasbe in eminentnih slovenskih izvajalcev, ki bodo po 10 letih znova skupaj stopili na glasbeni oder.

Priznani angleški violinist Nigel Kennedy je s svojim šarmom in karizmatičnim nastopom, ki je klasično glasbo približal množicam, postal mednarodni superzvezdnik in še danes s svojimi albumi ostaja najbolje prodajani violinist vseh časov. Nekonformistični umetnik je poznan po svojih unikatnih nastopih, na katerih se rad približa občinstvu, odstrani kravato in suknjič, nekoč pa je celo prekinil enega svojih koncertov zaradi ogleda nogometne tekme svojega priljubljenega moštva v veliko veselje občinstva, ki si je skupaj s priljubljenim violinistom ogledalo konec tekme na velikem platnu. Violinistični virtuoz je svoje nastope popeljal iz klasičnih okvirov in premaknil meje žanra klasične glasbe. V svojem ustvarjanju se je lotil tudi rok glasbe s priznanimi interpretacijami del, po katerih je slovel pokojni Jimi Hendrix, kar je vodilo v številna sodelovanja s priznanimi izvajalci, kot so: sir Paul McCartney, Kate Bush, The Who, pevec Robert Plant iz skupine Led Zeppelin in številni drugi.

200 koncertov po vsem svetu

New Swing Quartet se po 10 letih vrača na glasbene odre z gala koncertom, na katerem bo očaral z izvedbami svojih najlepših uspešnic. Kvartet vestno poustvarja tradicijo črnskega spirituala in gospela ter pesmi iz cerkva ameriškega juga, začinjeno z nekoliko sodobnejšim pridihom. Kvartet je gospele na svojih številnih gostovanjih prenesel na odre po vsem svetu in se uvrstil med vodilne gospel zasedbe, dosegel je svetoven sloves in status ene najboljših gospel skupin. Bogata diskografija obsega 46 izdaj na različnih nosilcih zvoka, tako studijske kot koncertne posnetke, posebno zanimanje pa so požele tudi njihove božične plošče. V svoji dolgoletni karieri so gostovali po vsem svetu, odpeli več kot 200 koncertov po evropskih in azijskih državah, izvedli številna gostovanja v cerkvah in dvoranah ameriškega juga ZDA ter redne turneje po zahodni in vzhodni Evropi. Peli so v koncertnih dvoranah v vseh največjih evropskih mestih, sodelovali na džezovskih festivalih ter imeli koncerte in nastope po največjih evropskih TV in radijskih hišah.

Foto: Dean Dubokovič, Gorazd Karer, Henryk Pietkiewicz