Neža Devčić z glasom očarala strogo žirijo

Primorka je vesela 
novih izkušenj, ki si 
jih je nabrala med 
oddajami v Zvezdah 
granda. (foto: Alpe) Alpe
Vir: Nova
13. 5. 2019

Primorska se po dolgih letih lahko ponovno pohvali z vidnimi glasbenimi rezultati zunaj naših meja, ki jih s svojim pevskim talentom osvaja mlada, a ambiciozna21-letna pevka Neža Devčić iz Kopra. 

Simpatična Koprčanka je kot edina Slovenka s svojimi glasbenimi nastopi opozorila nase v rekordno gledanem glasbenem šovu Zvezde granda v Srbiji, kjer ji je tudi stroga žirija namenila ogromno pohval. Mlado Koprčanko smo obiskali doma v Kopru, kjer nam je razkrila ljubezen do glasbe in trenutke, ki so ji v šovu dali nov zagon za nadaljnje ustvarjanje.

“Glasba je del mene, saj že od malih nog pojem. Nastopala sem v različnih zborih in petje me je nekako zasvojilo. Začutila sem, da bi rada premišljeno stopala naprej v tej smeri. Najprej sem bila del primorske glasbene skupine, a sem kaj hitro odkrila, da je zame bolje, če se odločim za samostojno pevsko pot. Ko sem bila še najstnica, sem namreč odkrila ravno to skrito željo - stopiti na oder ter skozi pesem pripovedovati svojo glasbeno zgodbo občinstvu,” pove Neža.

”Pred izborom na srbskem glasbenem šovu Zvezde granda sem želela pokazati svoj pevski obraz in glas najprej tudi v Sloveniji, a žal nisem bila nikoli izbrana med nastopajoče. Tako sem poskušala v Srbiji in tam so me brez zadržkov takoj sprejeli ter opazili moj pevski talent. Zanimivo je, da ta šov rekordno spremljajo tako v Makedoniji, Srbiji, na Hrvaškem in v Sloveniji, kar sem ugotovila po res lepem odzivu po vseh mojih nastopih v sklopu oddaje. Želela sem opozoriti nase, svoje petje, ljubezen do glasbe in očitno mi je uspelo, saj v strogi žiriji sedi tudi moj ženski pevski idol Marija Šerifović, katere komentarje in nasvete sem vzela za dobrodošle pri mojem nadaljnjem ustvarjanju. Šov je vrhunski v vseh pogledih, saj pevci med oddajami sodelujemo z mentorji in je v vsak televizijski pevski nastop vloženega veliko truda. V oddajah sem veliko pokazala, v tretji oddaji, ki je bil na sporedu 27. aprila, pa sem morala žal šov zapustiti. A s pokončno glavo, saj sem se zavedala, da sem pri vsakem nastopu dala vse od sebe. Zavedam se, da me na pevskem področju čaka še veliko dela, a verjamem, da mi bo uspelo uresničiti željo in se kot pevka uveljaviti tudi na naši medijski sceni.” 

V pevski šoli Lee Sirk

Mlada Koprčanka nam je razkrila, da je pevsko znanje skozi leta nabirala tudi v pevski šoli naše priljubljene in uveljavljene slovenske pevke Lee Sirk: “Ponosna sem, da sem bila del te šole. Lea je izvrstna učiteljica petja, ki se s svojim pristopom trudi, da iz učencem dobi le najboljše. Zelo profesionalno na vajah nauči pravih tehnik petja ter obnašanja pevca na odru in v stiku z občinstvom. Še vedno se slišiva z Leo in sva ohranili stike, saj so mi njeni nasveti pri glasbenih korakih zelo pomagali in verjamem, da mi še bodo.”

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: Alpe

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri