Neža Marolt: "Za hujšanje ni bilo časa"

28. 10. 2016 | Vir: Lady
Deli
Neža Marolt: "Za hujšanje ni bilo časa" (foto: Helena Kermelj)
Helena Kermelj

Lepa soseda Neža Marolt, poročena Bračič, že odšteva tedne do veselega decembra. Ne samo zaradi čarobno okrašenega mesta, dobrih mož, ki prinašajo darila, in kuhanega vina. No, predvsem zaradi slednjega ne, kajti nekdanja misica se trenutno izogiba alkoholu, saj je v blaženem stanju. In ker je trebušček že lepo napet, je to priložnost seveda izkoristila za nosečniško fotografiranje.

Neža je lani februarja rodila svojo prvorojenko Zalo in ker je za novopečeno nosečnico to izjemno čaroben čas, je seveda svoj trebušček fotografirala vsak mesec in spremljala njegovo rast.

"To je res nekaj posebnega, saj nisi vsak dan noseč," je takoj v smehu povedala Neža, ki se je tudi v prvi nosečnosti odločila za profesionalno fotografiranje. Na spletu so nanjo velik vtis naredile fotografije novorojenčkov izpod objektiva Petre Nuzdorfer. "Še preden sem sploh zanosila, sem vedela, da bom tudi jaz enkrat k njej peljala svojega novorojenčka. Ko pa sem zanosila, sem jo poklicala, predlagala mi je nosečniško fotografiranje in tako se je ta zgodba pričela," je navdušeno povedala mlada mamica, ki se zaveda, da bo čez nekaj let z veseljem pogledala tak album in se spominjala trenutkov, ko je prvič občutila, kaj dejansko pomeni, ko v tebi raste novo življenje.

"Meni to pomeni luštno obujanje spominov, verjetno bo pa tudi Zali veliko pomenilo, da bo lahko čez toliko in toliko let gledala 'stare' fotografije sebe v trebuščku," se je raznežila lepa plavolaska.

Večkrat pred fotografski objektiv

Ker v sredini decembra pričakuje svojega drugega otročka, se je tudi tokrat brez pomislekov odločila, da svoj zaobljeni trebušček 'prepusti' Petrinim profesionalnim rokam in njenemu objektivu.

"Tudi Zala je uživala med fotoseanso, to ji je predstavljalo veliko zabavo, saj jo je Petra nenehno animirala in spravljala v smeh. Ona pa se je pridno afnala, kar se lahko vidi na fotografijah," nam je zaupala Neža, ki se bo objektivu nastavila še nekajkrat. "Seveda, na zadnjem fotografiranju malo pred predvidenim rokom poroda se bo pridružil še moj mož Mitja, po porodu pa vsekakor sledi še celotno družinsko fotografiranje, kot smo ga izvedli tudi ob Zalinem rojstvu," je bila navdušena Neža.

Razneženo opazuje bratsko-sestrsko vez

Vsako nosečko, tudi, če je že mamica, zadene sindrom gnezdenja. To pomeni, da se v zadnjih tednih pospešeno pripravlja na prihod novorojenčka v smislu opreme sobice, pranja in likanja oblekic, pripravljanja igračk in pripomočkov za nego.

"Ja, tudi jaz sem trenutno padla v gnezdenje, kar pomeni, da na polno nakupujem vse potrebno za dojenčka, pospravljam in prekladam. Sem v fazi, ko bi nenehno nekaj čistila, da bo ja dovolj čisto za dojenčka. Še sreča, da veliko ne morem, saj že ob najmanjšem naporu čutim otrdevanje trebuha, kar pa ni dobro, zato kadar le lahko, veliko počivam," nam je zaupala Neža, ki je v drugo nekoliko manj nestrpna, saj ji nosečnost mineva izjemno hitro. Tudi zato, ker ima polne roke dela z navihano enoinpolletnico. "Jezik se ji je namreč popolnoma odvezal in pri letu in pol govori kot utrgana. Uf, kaj nas šele čaka," se je smejala plavolaska, ki je navdušena, da bo malčica postala velika sestrica malemu bratcu. "Presenečena sem, da otrok pri letu in pol že vse razume. Tega se prej nisem zavedala. Zala ob vsaki priložnosti boža, objema in poljublja trebušček, mu daje dudo in ga pokriva z odejico. Zraven pa govori: 'Jenči, aja aja, psssst!' Tako ganljivo jo je opazovati," se je raznežila.

Ni imela priložnosti hujšati

32-letnica bo tudi tokrat rodila v ljubljanski porodnišnici, saj ima za seboj čudovito porodno izkušnjo.

"Tako kot v prvo grem rodit popolnoma neobremenjena, pomirjena in v pozitivnem pričakovanju. Zalo sem namreč rodila naravno, v slabih štirih urah s pomočjo epiduralne analgezije, ki mi je popolnoma omilila vse bolečine. Prepričana sem, da bo tudi drug porod tako lepo in hitro stekel," je optimistična Neža, ki je priznala, da je druga nosečnost povsem drugačna od prve.

"Trebušček se je že na začetku res hitro poznal in je veliko večji, kot je bil isti čas v prvi nosečnosti. Veliko bolj sem utrujena, pa tudi sinko je veliko bolj aktiven, kakor je bila Zala," je povedala Neža, ki je bila vedno znana po lepi postavi, svoje čare je med drugim razkrila tudi v Playboyu. Kljub temu, da je sedaj pridobila nekaj nosečniških kilogramov, se s tem ne obremenjuje. "Že po prvem porodu sem si obljubila, da bo skrb za Zalino zdravje na prvem mestu, in ker se zavedam, kako zelo pomembno je dojenje, nisem hujšala in nikakor ne bi, dokler dojim. Zalo sem dojila dobrih petnajst mesecev in vmes zanosila, tako da sploh nisem imela priložnosti hujšati. Sta mi pa ostala le dva kilograma, kar po pridobitvi petindvajsetih kilogramov v prvi nosečnosti ni omembe vredno," je bila iskrena Neža, ki bi v nosečnosti najraje živela zgolj od kruha, poli salame, pice in čokolade. Se pa seveda trudi, da je čim bolj raznoliko. "Da bo porod stekel, kot mora, kondicijo vzdržujem s strokovno vodeno vadbo za nosečnice Plesni pilates pri Anji Oman. Poleg tipičnih krepilnih vaj kot predpriprava na porod, je vadba kombinirana s plesom, kar super vpliva tudi na sprostitev in obujanje ženskosti," je za konec še razkrila Neža.

Tekst: Barbara Majič
Foto: Helena Kermelj, Petra Nuzdorfer

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk