Nik (Gostilna išče šefa): Zakreditiran za 30 let

17. 11. 2012 | Vir: Nova
Deli

Obiskali smo zdaj že nekdanjega tekmovalca v resničnostnemu šovu Gostilna išče šefa Nika na njegovem domu, v stanovanju ljubljanskih Fužinah. Je ponosen lastnik, čeprav zakreditiran do grla.

Nik je precej zadržan fant, a ko beseda nanese na stvari, ki jih ima rad – kuhanje, njegovo punco ali pa na stanovanje, katerega lastnik je on sam – postane precej bolj zgovoren. »Punci je ime Staša, skupaj živiva že eno leto, ona je frizerka, sicer nima svojega salona, a je uspešna v tem poklicu, čeprav je stara 21 let.«

USPEŠEN 24-LETNIK
Večina tistih, ki so spremljali šov, vedo, da je Nik shujšal za skoraj 100 kilogramov, a to še ni njegov zadnji uspeh. Dokončal je tudi višjo šolo za gostinstvo in poslovanje na Bledu in je eden redkih mladih, ki mu je uspelo kupiti tudi svoje stanovanje: »Živim na Fužinah, že celo življenje. Imam svoje stanovanje, v katerem živiva s punco.

Punca se je pred enim letom preselila k meni. Kredit se res težko dobi, kredita nisem dobil pri svoji banki, ampak sem zato tudi zamenjal banko. Vzel sem za 30 let kredita, za manj ga nisem mogel dobiti, samo računam in upam, da ga bom lahko že prej poplačal. Zato tudi manj potujem kot kdo drug. Potujem zelo malo, ves čas samo delam, pa tudi stanovanje sem kupil. Žal je tako. Taka je situacija, lani sem kupil stanovanje in to se pozna.«

POLN NAČRTOV
Parček Nik in Staša zdaj, po enem letu skupnega življenja, vesta, da sta se našla prava dva: »Zdaj že veva, da sva za skupaj, kdaj pa bo čas za naslednji korak, je brez veze govoriti. Bova videla, kaj bo čas prinesel. Imava v načrtu družino, tudi poroko, seveda bom jaz naredil prvi korak, vem da je to moška zadeva.«

Po izhodu iz šova pa si je ustvaril že tudi nove načrte: »Želim si imeti nekaj svojega. Mislim, da sem pokazal, da sem sposoben biti šef, tudi Bine je to potrdil. V gostilni na Rožniku, ki jo vodi moj starejši brat sem že devet let in bom sicer še nekaj časa. Tam sem bil kuhar, a ko se je izučil mlajši brat, je to on prevzel, zdaj imam jaz čez šank.

Zaradi tega, ker sem natakar, se ne čutim nič kaj odrinjenega, tudi postreči gosta je zahtevno opravilo. Lokacija naše gostilne na Rožniku je super, lokalu gre dobro. Kljub vsemu pa se bom poskušal postaviti na svoje noge, nekaj svojega odpreti, ni nujno, da gostilno, lahko le lokal. Vse je še v fazi dogovarjanja. Sicer pa bom vedno prisoten na Rožniku, ki je pomemben del mojega življenja in bo to vedno ostal.«

Napisala Nina Keder