Nik Oblak nastopil na Dnevu Fordovih novosti

Dan Fordovih novosti je popestril Nik Oblak, virtuoz z letali. (foto: Mediaspeed) Mediaspeed
9. 10. 2013

Summit motors Ljubljana je letos že tretje leto zapored organiziral Dan Fordovih novosti, kjer so povabljeni poslovni partnerji med prvimi preizkusili dinamiko najnovejše Ford Kuge, si v živo ogledali atraktivnega Ford Mustanga, se v spremstvu nekdanjih rally voznikov popeljali z novo Ford Fiesto ST ali Focusom ST ter doživeli pravo off road preizkušnjo na terenskem poligonu z mišičnjakom Ford Rangerjem ali spretno Ford Kugo.

Dinamičen popoldan je minil hitro in v sproščenem vzdušju nastopa odličnega mladega talenta Nika Oblaka, ki je s svojimi letali izvajal prave akrobacije.

Na poligonu AMZS Centra varne vožnje so se med drugim vsi obiskovalci lahko preizkusili v vzvratni vožnji med stožci s pomočjo vzvratne kamere, kar se je izkazalo za zabavno in hkrati težko preizkušnjo, tako za voznice, kot voznike.

Veliko presenečenj voznikov ob samodejni zaustavitvi vozila pred oviro s pomočjo sistema za preprečevanje naleta pri nizkih hitrostih je plastično prikazal Ford Focus in dokazal, da je sistem nepogrešljiv v mestni gneči, v času poletnih kolon na avtocesti in še bi lahko naštevali.

Nova Ford Fiesta pa se je s sistemom MyKey izkazala kot odlična rešitev za vse mlade voznike, v veliko olajšanje staršev, saj sistem omogoča nastavitev omejitev najvišje hitrosti vozila, najvišje glasnosti avdio sistema in zahteva obvezno pripet varnostni pas za voznika.

Priporočamo