Modna oblikovalka Nika Ambrožič in novinar Matjaž Ambrožič se bosta domov vrnila šele spomladi

Modna oblikovalka Nika Ambrožič in novinar Matjaž Ambrožič se bosta domov vrnila šele spomladi (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
10. 1. 2017

Modna oblikovalka Nika Ambrožič Urbas in novinar Matjaž Ambrožič, ki živita v Londonu, bosta vse do pomladi v Angliji. Šele ob koncu marca se bosta prvič v novem letu oglasila v starem domu, pri starših v Ljubljani.

"London je tokrat še posebej lepo in bogato okrašen," odgovarjata na vprašanje, kje in kako sta preživela letošnji božič, Nika Ambrožič Urbas in njen soprog Matjaž Ambrožič. Modna oblikovalka ter novinar in glasbeni urednik, ki delujeta v Angliji, že vrsto let božične in novoletne praznike preživljata v svojem čudovitem londonskem stanovanju. S svojo mačko Gabriello, seveda. "Zelo drži, da si sleherno zimo želiva prazničnega miru, dobrot iz najine kuhinje in sprostitve. Obenem pa je še kakor res, da imava potovanj čez leto še preveč, tako da je pristanek v domačem, to pomeni londonskem pristanišču edina logična izbira," pove Nika, ustanoviteljica oblačilne znamke Marija Moderna.

"Ni pa res, da v Londonu ostajava le zaradi predbožičnih nakupov, sprehodov po romantično okrašenem mestu in nezahtevnih filmov z Lily Collins in Hughom Grantom v glavnih vlogah, ki jih na televizijskem sporedu ne zmanjka nikoli. Imava tudi precej dela. Nika v drugi polovici decembra vselej dela osnove za kreacije iz svoje nove kolekcije, sam pa še bolj zavzeto obiskujem nogometne tekme angleške Premier lige, s katerih poročam. Angleški nogomet namreč ne pozna zimskih počitnic," dodaja Matjaž.

V Londonu je decembra in nato tudi januarja občutno topleje kot v Sloveniji. Hladni severni vetrovi Otok za daljše obdobje objamejo šele marca, pogosto pa je preveč mrzel tudi april. "Tedaj, ko bo tudi dan spet občutno daljši, bova nekaj dni preživela tudi v portoroškem hotelu Kempinski Palace," pravita. Za zdaj pa velja, da se z domačimi v Sloveniji Nika in Matjaž med prazniki stalno povezujeta z videofoni. "To je še najmanjši problem. Res je sicer, da izvrstnih dobrot, ki jih pripravi moja Nika, žal ne more poskusiti nobeden od najinih staršev. Tako vse te še z večjim veseljem pospravim kar sam. Glavna Nikina kuharska tema med letošnjimi prazniki so maroške jedi. Uau, so stalnica med mojimi komentarji! Nika je res tudi kuharska mojstrica," se soproginih gurmanskih navdihov veseli Matjaž.

Napisala MIMA
Fotografije osebni arhiv

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story01/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 01/2017

Story 01/2017, od 29. 12. 2016