Nika Ambrožič Urbas hodi na nogometne tekme

Nika Ambrožič Urbas hodi na nogometne tekme (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Nova
17. 1. 2018

Zgovorna sodnica iz plesnega spektakla Zvezde plešejo Nika Ambrožič Urbas in njen soprog, novinar Matjaž Ambrožič, se nekajkrat v sezoni na nogometno tekmo odpravita kar skupaj.

Slovenska Londončana si za užitkarski ogled športnega dogodka najpogosteje izbereta katerega od obračunov angleškega drugoligaškega kluba Fulham.

"Ta domuje na stadionu, zgrajenem še v očarljivem gregorijanskem arhitekturnem slogu, in je del idiličnega parka tik ob reki Temzi na zahodni strani mesta," nam zaupata. Tam se tudi modna oblikovalka od blizu naužije nogometno-navijaških razburljivosti. Kajti sicer te samo bežno spremlja doma. Njen Matjaž namreč redno poroča s tekem razvpite angleške premier lige. Toda ko gre za vsebine, ki se sproti objavljajo na priljubljenem Matjaževem spletnem portalu Ambrofuzbal, še tako zgovorni Niki ni dovoljeno, da bi sodila in ocenjevala.

"Midva skupaj sva za zdaj ravno pravšnji par za drugo ligo. Za nogometno ligo, kjer je tudi med tekmo še vedno dovolj časa za pogovore o umetniških vtisih, ki jih na Niko naredijo posamezni igralci, ali pa klepet o kakem zahtevnejšem pravilu nogometne igre. Prav tako so Fulhamove nogometne predstave zelo primerne tudi za precej daljše postanke pri stojnicah s sendviči in kokto," smeje pojasnjuje Matjaž.

Foto: osebni arhiv, Igor Zaplatil

Priporočamo