Nika Ambrožič Urbas in Matjaž Ambrožič bosta praznike preživela ločeno

Nika Ambrožič Urbas in Matjaž Ambrožič bosta praznike preživela ločeno (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Story
28. 3. 2018

Sodnica v plesnem šovu Zvezde plešejo in modna oblikovalka Nika Ambrožič Urbas bo tudi letošnjo veliko noč preživela brez moža.

"Zaradi Nikinih televizijskih obveznosti bova ob veliki noči vsak na svojem koncu celine. A le za nekaj dni. Hkrati to pomeni, da se Niki obeta praznična domača pojedina. Meni pa ostane le upanje, da bo tašča v Nikin kovček podtaknila kaj zame. Pa saj vedno stori to," nam je zaupal Nikin mož Matjaž.

"Odraščala sem v zelo tradicionalnem okolju. Velikonočnim obredom smo vedno namenjali veliko pozornosti. Matjaž se je tega navadil pri nas, obenem pa spoznal, da velika noč nista le barvanje pirhov in obložena miza, ampak ima ta praznik globlji pomen," je še dodala Nika.

"Z mamo, babico in sestro smo se vedno trudile, da smo jajčka pobarvale karseda lepo in enakomerno, vključno s končno obdelavo, kar je pomenilo, da so se pirhi zloščili do visokega leska. Za to smo uporabile domačo mast. S sestro Jano sva ravno ob tej priložnosti iskali nove odtenke naravne barve in še bolj navdušeni mešali. Lepi spomini, res. Trkljanje pirhov s sestričnami in bratrancem je bilo prav tako družinska stalnica. In seveda pobarvane roke, na katere sem bila, ko sem jih pokazala sošolcem, zelo ponosna."

Foto: Igor Zaplatil

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story7/2018

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 7/2018

Story 7/2018, od 15. 03. 2018