Nika Ambrožič Urbas z zdravimi napitki nad viroze

Nika Ambrožič Urbas z zdravimi napitki nad viroze (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Story
12. 2. 2019

Slovenska modna oblikovalka in podjetnica Nika Ambrožič Urbas, ki že vrsto let živi v Londonu, se pripravlja na nove izzive. 

A na prvem mestu je seveda zdravje, pravi, saj brez tega ni uspeha na nobeni poti. Sodnica iz plesnega šova Zvezde plešejo Nika Ambrožič Urbas se zaveda, kako pomembno je zdravje. Ob uravnoteženi prehrani se posveča tudi meditativnim vajam, s katerimi lažje premaguje vsakodnevne stresne situacije. “Zdravje je samo eno, zato ga je treba negovati,” začne Nika. “Sem goreča zagovornica sveže domače hrane in verjamem, da je telo hvaležno za to skrb. Dobra in zdrava hrana neposredno vpliva na moje dobro počutje,” pove.

“Zelo se zavedam tega, da je zdravje najpomembnejše. Veliko mi da misliti naš lepi rek, ki pravi, da ima zdrav sto težav, bolan človek pa le eno.” Zima prinaša številne prehlade, gripe in viroze, ki se jim Nika uspešno izogiba z uporabo domačih receptov, ki jih uporablja za krepitev imunskega sistema. “Skoraj vsako sezono me ujame vsaj en nahod, redko več njih. To razumem kot obvezno redno prečiščevanje telesa. Sicer pa sem zdrava. Težjim virozam in gripi pa se z možem ubraniva z vsakodnevnimi posebnimi napitki. Te pripravlja Matjaž in vključujejo sok sveže stisnjene pomaranče in limone, žlico kurkume, nariban ingver ter ščepec cimeta in kajenskega popra,” zaupa Nika, ki je te navade pridobila že v otroštvu.

“Odraščala sem na podeželju in moja družina je večino hrane pridelala sama. Pa najsi imam v mislih domač kruh, vrtnine oziroma zelenjavo, ki je zrasla na naši njivi, ali pa karkoli drugega zdravega in domačega. Ob tem ne smem pozabiti domačih kolin. Moj oče je inženir živilske tehnologije, tako da mi znanja s tega področja ne primanjkuje,” še pove Nika. Prav zato si z možem Matjažem pripravljata številne dobrote.

“Najina kuhinja nikoli ne sameva. Z Matjažem si prizadevava pripravljati čim bolj raznovrstno hrano. Ključno za pravilno in zdravo prehranjevanje pa je tudi razumevanje količin zaužite hrane. Če pripraviva sladico, bova zavoljo te naslednjih nekaj dni raje kot kaj težjega na jedilnik uvrstila zelenjavne krožnike ali juhe.”

Besedilo: MIMA // Fotografiji: Primož Predalič

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story02/2019

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 02/2019

Story 02/2019, od 17. 01. 2019