Nika Kljun: Jokala zaradi Britney Spears

Vir: Lea
7. 9. 2011

Svetovno znana koreografinja in plesalka Nika Kljun ima te dni polne roke dela. Potem ko je kot imitatorka Britney Spears nastopila na MTV-jevih video nagradah v Los Angelesu, je komaj našla kaj časa za počitek.

Niko smo zmotili v njenem novem stanovanju, ko je bila s prijatelji in plesalci po celodnevnem kopanju v domačem bazenu na poslovilni večerji, saj lepotička spet prihaja na obisk v Ljubljano.

Lea: Za vami je veliko zanimivih projektov in sodelovanj. Nazadnje ste blesteli na odru nagrad VMA kot ‘imitatorka’ Britney Spears. Kako je bilo?

Nika: Ta nastop je nepozaben in v veliko čast mi je, da sem bila del tako pomembnega projekta. Plesati na tako odmevnem dogodku in v poklon Britney Spears je skorajda neresnično. Spomnim se, da sem kot mlada deklica vedno spremljala nagrade VMA in občudovala vse nastopajoče, podzavestno sem si vedno želela biti tam in čutiti množico pod odrom. In zgodilo se je! (smeh) Po tem nastopu sem resnično začela verjeti, da sanje lahko postanejo resničnost, če si predan svojemu poslanstvu in trdno delaš za vsak cilj, ki si ga zadaš.

Lea: Se je v zaodrju zgodilo kaj posebnega, kar bi lahko delili z nami?

Nika: Vsi nastopajoči smo trenirali v istem kompleksu, tako da smo med odmori pogosto srečali Chrisa Browna, Lady Gaga in Bruna Marsa, saj so bile njihove dvorane povezane z našo. Malo za hec, malo za res ... Chris in Bruno dišita odlično! (smeh) Vsakič, ko sem se pogovarjala z njima, sem po objemu dišala še nekaj ur, še posebno po Chrisu!

“Zvezdniki že vejo, kaj pritegne oboževalke!” sem se pozneje v hecu pogovarjala s prijateljicami. V zvezi z nastopom pa – priznam, da sem, tik preden smo odšli na oder, začutila ogromno odgovornost, a hkrati neizmerno srečo in kar naenkrat so mi solze spolzele po licih. Težko sem se umirila, užila sem prav vsako sekundo na odru, saj sem na tako veliko priložnost čakala vse življenje.

Lea: Ste po nastopu tudi osebno spoznali Britney Spears, ki je bila ob vašem nastopu vidno ganjena?

Nika: Britney smo spoznali na generalki. S fantom si je ogledala naš nastop in bila vidno ganjena. Nastop je tako kot nam tudi njej pomenil veliko in z užitkom smo ji večkrat zaplesali našo točko. Bilo je skorajda neresnično. Britney Spears se je v svoji karieri dotaknila skoraj vsakega srca – z glasbo, vedno odličnim in karizmatičnim nastopom, z oblačili ali s svojo prikupno osebnostjo. Je ena in edina in posnemati svojo vzornico iz mladih časov je res nekaj posebnega in čudovitega.

Več v reviji Lea.