Nika Kljun: Na križarjenju po Karibskih otokih

Nika Kljun: Na križarjenju po Karibskih otokih (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
30. 9. 2017

Svetovno znana plesalka Nika Kljun je svojo mamo Janjo Pušl povabila na luksuzno križarjenje po Karibskem otočju. Janja je spregovorila o njunem odnosu in o Niki, ki je postala ena bolj zaželenih koreografinj čez lužo.

Svetovno znana plesalka Nika Kljun je svojo mamo Janjo Pušl, plesno učiteljico, sodnico modernih plesov in predavateljico plesov v družinski plesni šoli Bolero, povabila na križarjenje po karibskih otokih. Janja je seveda privolila, saj pravi, da ji je čas s hčerko zelo pomemben. "Nika zaradi dela v naši plesni šoli Bolero pride v Slovenijo vsaj dvakrat letno. Včasih pa večkrat, saj izkoristi čas, ko sprejme povabila za učenje hip hopa, funk jazza po Evropi. So pa obiski kratki, od dva do sedem dni, in tu pravzaprav nima počitka, saj jo čakajo učenje plesalcev, motivacija plesalcev, poslovni razgovori, medijski nastopi, izjave za novinarje, tudi kakšen obisk zdravnika. Zato je bilo toliko prijetneje, ko me je presenetila s povabilom na križarjenje, in seveda sem takoj privolila, saj to pomeni čas za druženje s hčerko."

Nika sicer že skoraj sedem let živi v ZDA, kjer je izredno uspešna plesalka in koreografinja, saj pleše z največjimi zvezdami. Mama Janja jo večkrat obišče: "Ker Nika že skoraj sedem let živi v ZDA, jo večkrat obiščem. Tako mi je seveda domača zahodna obala Kalifornije - Santa Monica, Santa Barbara, Malibu, Venice beach - saj je Los Angeles blizu za njihove vozne razmere, dve do štiri ure z avtom. Ker pa ponavadi izkoristimo lokacije, kjer poučuje ples in dela, se veliko gibljemo po različnih mestih vzhodne obale in tudi notranjosti Kalifornije."

Čeprav so bile to počitnice, namenjene počitku, Nika nikoli ne počiva, pravi njena mama Janja. "Nika ni nikoli odklopljena od dela, tudi če je na počitnicah. In to razumemo njeni domači, kajti njeno delo je neizprosno! Prvi jutranji in zadnji večerni pogled so vedno socialni mediji! Od skromne in izvrstne, talentirane plesalke iz Slovenije, ki se je morala prebijati v meki poznanih in uglednih plesalcev ter pozneje koreografov, je danes po vsem, kar vidim, ko sem dejansko pri njej in v plesni industriji, Nika Kljun top koreograf in zelo iskana profesionalka, ki jo plesalci in odgovorni ljudje v plesni industriji zelo cenijo.

Posledično pa je njen urnik zaseden stoodstotno in za več mesecev vnaprej! Niko spremljam po vseh njenih plesnih predavanjih, srečujem TV-zvezde, si ogledam TV-hiše, šove, spremljam individualne treninge, ki jih nudi pevcem v Los Angelesu, plesalcem ... in vedno kaj poslovno povežem z našo družinsko plesno šolo Bolero v Sloveniji. Opazila pa sem, da Nika na 'klasih' in motivacijskih predavanjih vedno pove, da je Slovenka, ki živi in dela v ZDA, in plesalci ter mnogo staršev, s katerimi naključno komuniciram, poznajo njeno plesno šolo Bolero v Sloveniji. Zdi se mi še posebno lepo, da ne pozabi svojih korenin."

Janja je izredno ponosna na hčerko in tega ne skriva. "Ja, danes lahko rečem, da sem zelo ponosna na Niko. Žanje sadove več kot 20-letnega trdega in predanega dela plesu! Hvaležna in srečna sem, da žari ob svojem delu, da je kreativna in da jo ljudje cenijo in gledajo, neskromno rečeno, kot 'boginjo'. Vsa njena iskrenost in predanost ljudem se vračata k njej vsak dan. Seveda pa ne gre brez bridkih izkušenj in spoznanj."

Morska bolezen je ni ustavila

Obiskali sta več krajev in mest: Los Angeles, Orlando, Bahami-Nassau, CocoCay, Pearl Island, zasebni otok in Miami. Zanjo je bilo novo odkrivanje krajev, ki jih ni poznala, čeprav Niko večkrat obišče. In seveda se je zgodilo marsikaj: "Nika je izbrala križarjenje zaradi mene, sama pa se je bala iti na ladjo, ker ima vedno morsko bolezen. Tudi tokrat je bilo tako prva dva dneva. Imela sem zelo slabo vest, vse bi naredila, da bi odšli z ladje! No, k sreči ob prvem pristanku na kopnem ni bilo več sledu o slabosti!"

Eva Jandl

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story39/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 39/2017

Story 39/2017, od 21. 09. 2017