Nika Kljun: Za tujino spremenila ime

2. 2. 2010 | Vir: Nova
Deli
Lil' Nika ali 'Ta mala Nika', kot jo kličejo v svetu, v Los Angeles odhaja pripravljena, poleg tega ima tam zagotovljeno delo, saj se po Ameriki potepa že od 13. leta.

Najuspešnejša slovenska plesalka in koreografinja Nika Kljun je kar nekaj dni uživala v družbi največjih svetovnih zvezdnikov, kot so Beyonce, Jay Z, Rihanna, Robbie Williams, Black Eyed Peas, Ke$ha in številni drugi.

Nika je namreč nastopila na Energy music awards. Gre za nagrade francoskega glasbenega programa, ki jih vsako leto prirejajo in podelijo tako svojim kot tudi svetovnim zvezdam. Na podelitvi je plesala za zvezdnika Christopherja Willema in Helmuta Fritza, ki sta veliki francoski zvezdi. Ko je Nika energično poskakovala po plesnem parketu, ji je iz oči žarela energija, katero premorejo le redki plesalci, nas pa je vseeno zanimalo, kakšna poznanstva si je lepotička pridobila v Cannesu. Bomo Niko kmalu lahko videli na odru z Beyonce ali Rihanno?

»Ne bom lagala, da nisem sklenila novih poznanstev in nekaj dogovorov, vendar kot plesalka nikoli ne veš, saj so to ponavadi zasebni klici, avdicije ali pa te osebno pokličejo koreografi. Zdaj sem ves čas tako leteča, da težko komu obljubim, da bom kam prišla, ker se mi vsak dan spreminja urnik. Kot koreografinja pa sem dobila povabilo k sodelovanju od plesalcev iz Cannesa, ki so me v zaodrju vsi evforični vprašali, ali sem jaz tista majhna Nika z Youtuba,« nam je še zaupala Nika.

Nika trenutno veliko časa posveča tudi pridobitvi delovnega vizuma, saj dokončno odhaja v Los Angeles, kjer bo obrnila nov list v svojem življenju. »Veliko svojih sanj sem že dosegla tako po Evropi kot po Ameriki, še posebej v lastni plesni šoli Bolero z lastnimi plesalci. Sedaj obračam nov list v življenju in vem, da je to velik korak, ampak sem enostavno začutila, da sem dovolj zrela, da bom lahko kos temu svetu, ki ni tako zelo z rožcami postlan. V Ameriki imam ogromno prijateljev, od nadarjenih plesalcev do koreografov, s katerimi sem zelo dobra prijateljica. Ampak vseeno sem za njih Lil' Nika iz Evrope in jim nisem direktna konkurenca.«