Nika Urbas in Matjaž Ambrožič: Obisk v njeni službi

Nika Urbas in Matjaž Ambrožič: Obisk v njeni službi (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
23. 4. 2017

Matjaž Ambrožič, slovenski novinar, ki dela v Londonu, je po dolgih mesecih znova bil v Ljubljani. Razlog za pot v Slovenijo je bil obisk soprogine službe ali šova Zvezde plešejo.

Nika Ambrožič Urbas, razvpita sodnica v plesno-tekmovalnem spektaklu v produkciji Pop TV, je prihod svojega največjega oboževalca novim kolegom napovedala že prej.

Matjaž od vseh glavnih stalnih nastopajočih v oddaji Zvezde plešejo do zdaj osebno ni poznal le šarmantne sovoditeljice Tare Zupančič. Z njenim voditeljskim kolegom Petrom Polesom tako kot tudi z Nikinim sedanjim sosedom za sodniškim pultom Ladom Bizovičarjem pa Matjaža veže dolgoletno prijateljstvo, utrjeno še na hodnikih nacionalne televizije.

Nikina druga sodniška kolega, Katarino Venturini in Andreja Škufco, pa je Matjaž zdaj prvič srečal po več kot dveh desetletjih. "Tudi naše prvo snidenje je bilo obsijano s televizijskimi žarometi," nam je zaupal Matjaž, ki je namreč sredi devetdesetih let nekaj sezon skupaj z Aljošo Reboljem sovodil mladinsko pogovorno oddajo na TV Slovenija z naslovom Tok Noč Tok."

Katarina in Andrej sta kot tekmovalca ravno v tistem času osvajala naslove na svetovnih in evropskih prvenstvih v standardnih in latinskoameriških plesih. Seveda sta bila plesna prvaka kot gosta povabljena tudi v oddajo Tok Noč Tok. Sodnica Nika je bila zaradi obiska še bolj navdahnjena in razpoložena kot sicer in se je svojega soproga razveselila. Par si je takoj po končani oddaji privoščil še nekajdnevno počitnikovanje v portoroškem hotelu Kempinski Palace.