Nika Zorjan: Namesto na Rab v Ameriko

Nika Zorjan: Namesto na Rab v Ameriko (foto: Jaka Bizjak, osebni arhiv) Jaka Bizjak, osebni arhiv
Vir: Story
2. 8. 2017

Simpatična glasbenica Nika Zorjan je polna energije in dobre volje vse leto, poleti pa je njen nasmeh še nekoliko širši, oči pa za odtenek bolj iskrive. O tem smo se lahko prepričali tudi v njeni zadnji priredbi Fejst pomale, s katero je trenutno najpriljubljenejši hit poletja preoblekla v prekmurščino.

V poletnih mesecih pevka najraje prisluhne latino ritmom, ki še dvignejo njeno razpoloženje, saj obožuje pesmi s pozitivnimi vibracijami. Ideja o novi priredbi se je v njeni glavi rodila spontano, med vožnjo z avtomobilom. Kot sopotnica je imela možnost vse zapisati v beležnico, medtem ko je njen fant pridno premagoval ovinke.

Tako je nastala pesem Fejst pomale, večinoma je k temu prispevala sama, nekaj besed pa ji je namignil tudi oče. "Želim, da besedilo dvigne vse poslušalce. Zdi se mi, da imamo žalostnih pesmi že čez glavo, zato sem si zaželele predvsem pesmi, ki bi poskrbela za dobro voljo," pove Nika in nam ob tem še iskreno pove, da se pesmi kar ne more preposlušati. Letošnje poletje ji bo dobra volja prišla prav, saj bodo poletni meseci delovno obarvani. Zakaj, ostaja skrivnost vse do jeseni, prav zaradi kupa dela pa je morala Nika letos prvič po nekaj letih odpovedati počitnice na Rabu, kamor zahaja že dolga leta. Zato so njeni prijatelji na tem bisernem hrvaškem otoku zelo razočarani in jo pogosto kličejo ter ji pišejo, da bi jo le prepričali.

Nika Zorjan

"Zelo sem žalostna, ker mi letos ne bo uspelo iti na Rab. Brez Raba poletje le ni poletje," prizna pevka z rožnatimi lasmi, ki ji bo žalost nekoliko ublažilo potovanje v Ameriko, kamor se odpravlja s fantom in njegovo sestro. Družba bo tako obiskala Los Angeles in Las Vegas, tako da bo njeno poletje letos povsem ameriško.

To pa ne bo Nikin prvi obisk čez lužo, saj je bila že pred leti v New Yorku. "Amerika mi je všeč, saj ima prav posebno energijo. Všeč so mi ljudje, ki niso obremenjeni s tem, če izstopaš iz množice," pove glasbenica, ki pa vendarle ne bi mogla živeti tam. Ob letošnjem izletu si bodo tako izposodili avto in se odpeljali po starih cestah Los Angelesa, radi bi si ogledali tudi Universal Studios, na Nikinem seznamu pa je tudi obvezno slikanje z velikim napisom Hollywood.

Nika Zorjan

V Las Vegasu se bodo seznanili z živahnim nočnim življenjem, morda pa kateri izmed iskalcev talentov povsem po naključju opazi tudi Niko. "Če bi znala dobro igrati kitaro, bi z njo sedla na ulico in pela ter igrala ter čakala, da me kdo odkrije," z nasmehom pove pevka, ki bo vendarle dva dni preživela tudi na plaži, vendar je prepričana, da ameriške obale in Raba ni mogoče primerjati. "Potrebujem svoj Rab, vsaj teden dni, ko uživam na plaži, v družbi knjig ali pa zaplavam v čistem morju," pove Nika, medtem ko njen fant vendarle ni tako velik ljubitelj poležavanja na soncu.

Napisala Nika Arsovski
Fotografije Jaka Bizjak, osebni arhiv

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story30/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 30/2017

Story 30/2017, od 20. 07. 2017