Nika Zorjan prestala vojaški trening

Vir: Lea
11. 8. 2013

Pevka Nika Zorjan, ki je pred dnevi v vojašnici Murska Sobota posnela videospot za svojo novo pesem Nasmeh življenja, se je slovenski vojski in vojakom zahvalila na prav poseben način. Za en dan se je prelevila v vojakinjo in se jim pridružila na jutranjem urjenju.

"Slovenska vojska oziroma vojašnica Murska Sobota mi je pomagala pri snemanju videospota (mimogrede ogledate si ga lahko TUKAJ), saj so kadri s fantom, ki nastopa v videospotu, posneti prav v murskosoboški vojašnici. Zelo sem hvaležna poveljstvu rodovskega bataljona 72. brigade, da nam je to omogočil.

Jutranjega teka z vojaki pa sem se udeležila zato, ker so me povabili, da vidim, kako potekajo jutranje vadbe, in da pobližje spoznam vojašnico," je povedala Nika, ki je z vojaki in vojakinjami začela teči že ob 7. uri zjutraj. "To je bil zame prvi tek tako zgodaj zjutraj, saj nikakor nisem jutranji tip in rada dolgo spim." (smeh)

Uspelo ji je

Vedno nasmejana Prekmurka je priznala, da se opazi, da nima več takšne kondicije, kot jo je imela pred meseci, saj zaradi študijskih izpitov ni toliko tekla.

"Tekli smo tri kilometre z vojaki iz različnih enot, ki so nastanjeni v murskosoboški vojašnici, in bilo mi je v čast, čeprav je bilo kar malo smešno, da sem tekla prva, na čelu kolone. (smeh) Uspešno sem pretekla celotno razdaljo, vendar sem na koncu bila zeeelo zadihana in rdeča kot kuhan rak. (smeh) Po teku so sledile še raztegovalne vaje, ki so se mi zdele kar naporne, zlasti zaradi njihovega hitrega tempa. Delali smo sklece, ki so mi bile najhujše ... Po treh sem že obupala. Delali smo tudi počepe in različne raztezne vaje."

Ne bi bila dobra vojakinja

Nika priznava, da je vojaška vadba zelo naporna, in dvomi, da bi se kdaj odločila, da bi bila vojakinja. "To ni zame. (smeh.) Po vadbi smo se šli oprhat in preobleč, nato pa so se vojaki zbrali v čete in poslušali nadaljnja navodila glavnih. Kar mravljince po telesu sem dobila, ko so začeli kričati: "Za koga?" "ZA SLOVENIJO!"

Skratka, zelo sem vesela in hvaležna, da sem imela čast pridružiti se vojakom pri jutranjem teku. Zame je bila to nepozabna izkušnja, imeli smo se super, vojaki in vojakinje pa so zelo prijazni."