Intervju s priljubljeno pevko Niko Zorjan: Vedno sem zaljubljena ...

Intervju s priljubljeno pevko Niko Zorjan: Vedno sem zaljubljena ... (foto: Tibor Golob) Tibor Golob
Vir: Story
1. 1. 2022

Kljub mladosti ima Nika Zorjan za seboj že deset let izjemno uspešne kariere. Zaslovela je tudi pri naših južnih sosedih in dodobra razburkala tamkajšnjo glasbeno sceno. A sama pravi, da velikih načrtov ne dela, raje vidi, da jo življenje ponese tja, kamor spada ...

Pa začniva najprej s prazniki. Kako jih praznujete in kaj vam pomenijo praznični dnevi? 

Praznike obožujem, božič pa je eden od mojih najljubših. Dobra pijača, hrana in predvsem družina - to je nekaj najlepšega. Seveda sem za božič z družino, ker sem zelo navezana nanje, in tudi letos bom. Po navadi gledamo Sam doma 1 in 2 in jemo odlično hrano. Tudi pica ne manjka. Seveda pa imamo tudi darila. Odvijamo jih že na božični večer, torej 24. decembra. Korona nas bo samo še združila, saj bomo skupaj samo najožja družina.

Radi nakupujete darila?

Zelo rada okrašujem in kupujem darila za druge. Srečna sem, da nekomu nekaj podarim. Doma sicer nismo materialisti, s sestro nama največ pomeni to, da če že nekdo nekaj kupi, se potrudi in darilo tudi sam zavije. Ni pomembno, ali je to neka čokolada, ki jo imam rada, ali kakšna druga malenkost. Pomembno je, da se človek potrudi in sam okrasi, da ko dobim, lepo odvijem in pogledam, kaj sem dobila. Meni je čar teh daril odvijanje.

Živite v Ljubljani, se pravi, da družino zelo pogrešate …

Ja, zelo jih pogrešam, zato vsak konec tedna, ko sem prosta, po navadi hitim domov. Čeprav mi kdo reče, da sem malo nora, ampak za družino se je vredno potruditi in zanjo vse storiti. Saj potrebujem samo dve uri do tam, jih stisnem in potem sem sama srečnejša. Našo psičko pa pripeljejo tu pa tam starši v Ljubljano, tako da si potem vzamemo en cel dan in se sprehajamo tu ob Savi.

Nika Zorjan

Kako vzdržujete stik z njimi, ko jih ne morete obiskati?

Tu je moj zaveznik moj telefon Huawei nova 9, ki mi omogoča, da sem lahko s komerkoli v stiku vsak dan, tudi prek različnih pogovornih aplikacij, od Viberja in WhatsAppa do Messengerja. Velikokrat se slišimo tudi prek videov, da je poleg glasu zraven še slika in je skoraj tako, kot bi bili drug poleg drugega.

Lani ste izdali pesem Poljubi me na božič, pripravljate tudi letos kaj takega?

Lani je bila ta pesem tak hit, da se dejansko bojim še kakšno novo božično pesem narediti. Ja, bojim se, da ne bo tako dobra kot lanska. Pri meni sicer nikoli ne reci nikoli. Lahko rečem, da ne bo božične pesmi, potem se bo pa zgodilo prav to. Zato raje nič ne rečem, ker ne vem, kaj se bo zgodilo v prihodnosti.

Vaš uspeh je prišel zelo hitro …

Saj ni prišel tako hitro, za sabo imam 10 let kariere. Je pa res, da so mi pomagali res- ničnostni šovi. V mojem primeru je bila to Misija Evrovizija, v kateri sem bila tretja. Takrat sem se tudi začela resno ukvarjati s kariero, izdala sem pesem Čas za nas. V bistvu sem zelo hvaležna za vse, kar se je dogajalo. Tudi to, da sem uspela na Hrvaškem, je naključje. Naredili smo hrvaško verzijo komada Vroče (Vruče), in tam so nas vzeli za svoje. Tako da imam zdaj na Hrvaškem veliko oboževalcev. Nikoli si nisem mislila, da bo tako. Absolutno sem željna še kakšnega hita tudi v tujini, a jaz vedno pravim, da se vse zgodi z razlogom. Sem tiste vrste oseba, ki nerada preveč vnaprej načrtuje. Raje se prepustim življenju, naj me ponese tja, kamor spadam in kjer je najboljše za mene.

Imate občutek, da vam je pandemija prekrižala veliko načrtov?

Uf, absolutno. Ogromno mojih načrtov je splavalo po vodi. Imeli smo načrtovanih ogromno koncertov, nato je prišla korona in je vse odpadlo. Ampak se tolažim s tem, da bo enkrat pač vsega tega konec. In seveda, tako kot vsi, komaj čakam, da se to zgodi.

Kako se spopadate z nastalo situacijo?

Rečem si, da nisem sama v tem. Poskušam se čim bolj držati vseh ukrepov, da čim prej zajezimo ta virus, da bomo potem lahko spet normalno živeli naprej in bom imela koncerte tako, kot se spodobi.

Nika Zorjan

Kako poteka vaš dan?

Glede na to, da učim petje, se moj urnik konča okoli 9. ali 10. ure zvečer, zato se moj naslednji dan začne okoli 10. ure zjutraj.Nisem jutranji tip človeka. Tudi če bi rada bila, ne morem, ker pozno neham učiti in se mi vse podaljša. Najprej imam zajtrk, ki je zame najbolj pomemben, nato delam za svoj brend, preberem kakšno knjigo, kaj postorim. Vedno se kaj najde. Nato grem učit, in ko pridem domov, še kaj malega postorim ter grem spat. Absolutno pa vedno zaspim ob prižgani televiziji. To je moja grda razvada, da ne morem zaspati brez nje. Če grem ob koncu tedna v Prekmurje, se pa mnogo več dogaja.

Kaj radi počnete v prostem času?

Rada gledam filme in serije. Takšne bolj temačne. Netflix je vedno z mano, tudi ko sem na poti, včasih gledam kar na svojem novem telefonu nova 9, ki ima zelo velik zaslon. Rada pa tudi telovadim, za ta namen imam kar nekaj aplikacij, ena od glavnih je zagotovo Huawei Zdravje, prek katere spremljam svoj napredek.

Vedno ste pozitivni, dobre volje in nasmejani, od kod črpate to energijo?

Če bi vprašali moje najbližje, bi rekli, da nisem ves čas pozitivna. Dobro pa se zavedam, da vplivam tudi na ljudi in svoje mlajše sledilce. Absolutno vedno rada dajem vtis oziroma sem dejansko pozitivna oseba, vsaj čim bolj poskušam biti. Berem motivacijske knjige, si pomagam s kakšnimi afirmacijami … Enostavno poskušam v vsakem dnevu najti nekaj pozitivnega, in to tudi nato predati naprej mlajšim, ki me spremljajo, da tudi oni postanejo dobrovoljčki.

Kako se zabavate, kakšno glasbo poslušate, kam hodite s prijatelji?

Najraje se zabavam v dobri družbi, seveda, tudi ob kakšnem kozarčku, saj sem že dovolj stara. Glasba pa je odvisna od razpoloženja in zabave. Ko je zabava, mora biti primerna glasba, da te še dodatno navda s pozitivno energijo. Včasih, ko sem malo bolj slabe volje, pa mi je všeč kakšna bolj mirna glasba. Drugače pa obožujem različno glasbo od Halestorm All I Wanna Do Is Make Love To You, to je že tak težki rock, do Adele Easy on Me. Moja srečna pesem pa je od Jasona Mraza I'm Yours.

Kaj po navadi nosite v svoji torbici?

Vsekakor je tu najprej moj telefon Huawei nova 9, potem denarnica, trenutno še maska seveda, dezodorant, parfum … Če sem čisto iskrena, je moja torbica eno veliko smetišče, saj v njej najdeš vse mogoče.

Glede na to, da ste zdaj na očeh javnosti, se trudite biti vedno urejeni?

Trudim se biti urejena oziroma rada sem urejena, seveda še posebej za nastope. Ko pa sem recimo že ves dan doma in grem samo v trgovino, grem v trenirki in nenaličena, lase pa spnem v čop. In takrat me ne zanima, kaj si kdo misli … Uživam, ko sem lahko tako sproščena, to je nekaj najboljšega.

Kje se vam zdi, da ste bolj popularni doma ali na Hrvaškem?

Doma, seveda. Saj nekateri, ki spremljajo joomboos, me poznajo, ampak Hrvaške ali Slovenije sploh ni za primerjati.

Imate kakšne neprijetne izkušnje z oboževalci?

Imela sem primer, ko mi je neki malo posebni človek poslal paket telefonov, uro, ne vem, kaj vse. Malo sem se prestrašila, ampak smo lepo odreagirali in se je vse srečno končalo, in to brez kakršnihkoli grdih posledic. Ja, saj se na vsake toliko najdejo kakšni neprimerni komentarji na socialnih omrežjih, kakšne gole fotografije, a temu se samo nasmehnem.

Še vedno ste zelo mladi, komaj tridesetim se bližate. Vidite to kot neko prelomnico oziroma kaj vam sploh pomenijo leta?

Joj, jaz se tako zelo obremenjujem z leti, da je groza. Problem mi je že to, da gre čas prehitro. Sama se še vedno počutim kot 21-letnica, ki bo zdaj počasi naslednje leto stara 30 let. To mi nikakor ne gre skupaj. Po drugi strani pa sem v teh letih naredila ogromno. A vseeno bodo trideseta zagotovo prelomnica v mojem življenju. Vsi tisti, ki so starejši od 30, pravijo, da je to najboljše obdobje, tako da sem sama že v pričakovanju, kaj vse lepega me čaka.

Kaj vam pomeni ljubezen? Ste mogoče zaljubljeni?

Sama pravim, da ljubezen drži pokonci vse ljudi, tako kot pravi tudi pesem Brez ljubezni mi živeti ni. Jaz sem vedno zaljubljena, v vsakem obdobju. Na splošno sem zaljubljena v življenje, v ljudi, v marsikaj … To je pa tudi vse, kar bom rekla.

S čim bi vas moral očarati moški, da bi vam bil všeč?

Imeti mora karizmo. Predvsem to in privlačnost, ki jo drug do drugega čutiva. To je potem to.

Glede na to, da ste zelo navezani na svojo družino, si verjetno tudi sami nekoč želite imeti veliko?

Ja, seveda si želim imeti družino, a ne ravno veliko. Maksimalno dva otroka. Vem, da bom enkrat imela punčko. To sem si sama zadala, in tako bo. Ko bom noseča, boste že vedeli, da bo punčka (smeh). Verjetno bo to enkrat v bližnji prihodnosti, a trenutno se mi še ne mudi.

Vprašanja na hitro:

  • Najljubša knjiga … Ob petih vstani in svet ti bo stal na dlani
  • Najljubši film … Serija Squid Games, Kaznilnica odrešitve
  • Najljubša aplikacija … Instagram
  • Trenutno najljubša pesem … Shania Twain Any man of mine
  • Kaj vas najbolj razjezi? Nepotrpežljivi ljudje.
  • Pri sebi najbolj sovražite … To, da si grizem nohte.

Napisala: Sandra Bratuša // Fotografije: Tibor Golob

Nova Story že v prodaji

Story