Nika Zorjan: "Živim v sedanjosti in vseeno mi je, kaj si drugi mislijo."

Vir: Lea
25. 2. 2017

Simpatična Prekmurka je že prekaljena evrovizijka. Barve Prekmurja je zastopala kot spremljevalna vokalistka Tinkare Kovač na Danskem ter z Marjetko in Raayem na Dunaju. Letos se je Nika odločila napasti v svojem dialektu.

Ko se je trenutno najbolj aktualna glasbenica iz prekmurskih koncev odločala, kako se bo prvič podala v boj za vstopnico, ki bi jo lahko peljala na Eurosong, odločitev ni bila lahka ... "Angleščina je spevna, pa vendar mi ni ustrezala tako, kot bi si želela. Slovenščina mi vedno ustreza, pa včasih ni tako spevna, kot bi si želela. V hecu sem rekla, da bi najraje pela v prekmurščini. Na povabilo Denisa Avdića sem lani na Radiu 1 namreč zapela Adelino Hello v prekmurščini in odziv je bil fenomenalen. Od takrat se ves čas spogledujem s to mislijo. Narediti sodoben pop komad v našem dialektu. In ekipa mi je prisluhnila!" Je za Leo navdušeno razlagala Nika o nastanku pesmi. "Sedeli smo v studiu. Nekoliko izgubljeni. Super melodija, super pesem, nobene ideje za besedilo. Na koncu smo se začeli hecati, začela sem prepevati v svojem jeziku, govoriti v prekmurščini in vse skupaj je nastalo v dobri uri. Noro! Kaj takšnega se mi ni zgodilo v zadnjih petih letih, odkar ustvarjam in nastopam."

Pravijo, da najboljše stvari nastanejo spontano. Približno tako pa je tudi z Nikino tetovažo. Ni prav veliko razmišljala o tem, preprosto jo je pičilo in zaželela si je tatu vrtnic. "Vedno se držim tega, da so odločitve spontane in hitre. Tudi če je včasih malce nepremišljeno, je iskreno, kot sem jaz. Veliko ljudi mi je reklo, da mi bo žal. Ampak vseeno mi je. Živim v sedanjosti in vseeno mi je, kaj si drugi mislijo. Ko bom stara, bom stara in takrat se bom ubadala s svojimi odločitvami 'mlade in utrgane' Nike. Zdaj pa samo uživam v življenju."

Priporočamo