Nika Zorjan: "Življenje je moje, je v mojih rokah."

Nika Zorjan: "Življenje je moje, je v mojih rokah." (foto: Tanja Zrinsky) Tanja Zrinsky
Vir: Jana
25. 2. 2017

Nadarjeni Prekmurki, ki se je letos predstavila na Emi, evrovizijski oder ni tuj.

Željo po petju ste menda kazali že v otroških letih. Je na to vplival vaš oče, ki je glasbenik?

Zagotovo. Prav zaradi tega, ker je oče, že odkar sem na svetu, član skupine Nova legija, mi je bila glasba položena v zibelko. Že kot majhna deklica sem ga rada poslušala, ko je vadil. Z njegovo skupino sem prvič nastopala, ko sem bila stara dve leti in pol.

Občinstvo in žirijo ste očarali v šovih Slovenija ima talent in Misija Evrovizija. Se vam zdijo talent šovi dobra odskočna deska za mlade glasbenike?

Pevski šovi so vsekakor velika odskočna deska za neznane glasbenike, saj jih spremlja veliko ljudi, zato lahko čez noč postaneš prepoznaven. Ampak to je tudi vse. Po končanem šovu se za glasbenika vse šele začne ali konča. Pokazati moraš, ali si iz pravega testa, da izkoristiš prepoznavnost in začneš graditi kariero, kar pa ni preprosto.

Kaj je potrebno za preboj na glasbenem področju?

Najbolj pomembno je, da ustvariš dobro pesem, ki postane ljudem všeč. Res pa je, da ni dovolj le dobra pesem, ampak tudi način, kako jo predstaviš. S tem mislim na dober video­spot, saj dandanes ljudje iščejo pesmi predvsem na spletu.

Kako ste izbrali pesem, ki ste jo predstavili na Emi?

Zanimivo je, da s producentom Raayem te pesmi nisva ustvarjala z namenom, da jo predstavim na Emi. Pesem sva naredila, ker je bil skrajni čas, da po številnih priredbah končno izdam nekaj svojega. Ko sva imela pripravljen odličen demoposnetek, je bil rok za prijavo na Emo in kar nenadoma mi je Raay sporočil: »Ej, Nika, na Emo greš. Prijavil sem te.«

Z evrovizijskim odrom že imate izkušnje, saj ste bili spremljevalna vokalistka Tinkare Kovač in Maraaye. Kako je nastopati na tako velikem odru?

Uf, to je fantastično. Občutek, ko stojiš na tako velikem odru, je neprecenljiv. Ko sem bila spremljevalna vokalistka pri Tinkari, sem stala na veličastnem odru. Zanimivo je bilo, da nisem imela treme, ampak sem čutila pozitiven adrenalin kot še nikoli prej. Kar poletela bi od sreče.

Kdo vas najbolj podpira na glasbeni poti?

Moja družina in fant Primož. Brez njih dvomim, da bi bila tukaj, kjer sem. Ni lepšega kot to, da te tvoji najbližji od vsega začetka podpirajo in ti vedno stojijo ob strani.

Kaj je vaša strast poleg glasbe?

Uživam ob branju motivacijskih knjig, ki jih imam doma že več kot 20. Prej nisem rada brala knjig, zdaj pa sem čisto nora na branje. Obožujem tudi filme. Enkrat na mesec si ogledam kakšen film v kinu, vsak teden pa obiščem tudi fitnes, saj zelo rada skrbim za svoje telo.

Ena izmed vaših pesmi nosi naslov Lajf je moj. Kakšno je vaše življenje?

Takšno, kot pravi naslov moje pesmi. Življenje je moje, je v mojih rokah. Živim v prepričanju, da smo sami kreatorji svojega življenja in da se vse zgodi z razlogom. Srečna sem, da živim svoje sanje, da sem lahko to, kar sem, in da imam ob sebi ljudi, ki me podpirajo in imajo radi. Življenje je lepo.

Besedilo: Danaja Lorenčič // Fotografija: Tanja Zrinsky

Priporočamo