Niki Pagon (Bilo je nekoč): Nagrada šele čez nekaj mesecev

"Moja skrita strast 
je še ribolov." (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
27. 6. 2016

Je strasten ribolovec in plezalec. Na najvišji slovenski vrh je stopil že večkrat, pove s ponosom, takšnim, s kakršnim pripoveduje tudi o nedavni zmagi na resničnostnem šovu Bilo je nekoč. Življenje Nikija Pagona se je čez noč obrnilo na glavo, a kljub osvojenim 50.000 evrom in številnim oboževalcem ostaja preprost in z nogami trdno na tleh: z nami je spregovoril o goljufiji, travmatski izkušnji in njegovi boljši polovici, rjavolaski Špeli.

Niki, sezona šova, v kateri ste za seboj pustili tri finaliste, se je nedavno zaključila. Po finalnem nastopu ste nam zaupali, da je bila sreča le redko na vaši strani in da sta k zmagi pripomogla trud in močna volja. Bi zdaj, ko se ozrete nazaj, potek tekmovanja radi kako spremenili? Obžalujete kakšno odločitev?

Vse skupaj se je izteklo bolje, kot sem pričakoval. To je bil le še eden izmed izzivov v mojem življenju. Ničesar ne obžalujem, tudi poteka ne bi spreminjal, mogoče bi ponovil le druženje z branjevkami, s katerimi sem se odlično ujel.

Kljub številnim oboževalcem pa ste se že soočili z zlobnimi jeziki. Pojavile so se govorice, da ste do zmage prišli z goljufijo ...

Tako je, Adis se je celo pritožil organizatorjem. To ni pravi konkurent. Kamere so pokazale, da je pri izzivu tudi on vrtel dva diska hkrati in zase lahko trdim, da nisem ničesar storil namenoma.

Vaš bančni račun bo zdaj bogatejši za zajeten izkupiček denarja, ki ga boste namenili obnovi domače hiše, za zaslužen dopust za mamo, Gvida in kot vložek za svoje znanje. Predvidevam, da se obetajo velike spremembe v vašem življenju.

Približno štiri mesece bo trajalo, da se denarna nagrada izplača. To je proces, za katerega sem po eni strani zelo hvaležen – imam čas, da razmislim o svoji prihodnosti.

Je na vidiku morda še kakšen resničnostni šov?

O tem iskreno nisem razmišljal, zagotovo se ne bi prijavil sam. Privlačijo me težki šovi, iz katerih se lahko nekaj naučiš. Survival, na primer. Zanimivo bi bilo tudi odpotovati še dlje v zgodovino, kot pri Bilo je nekoč ...

In ko sva že pri zgodovini. Je vašo preteklost zaznamovala kakšna neprijetna izkušnja?

Davno tega, pred približno devetimi leti, mi je nenadno preminil oče. Vse se je odvijalo zelo hitro, doletela ga je namreč možganska kap. Z mamo sva se po tragični izgubi še bolj povezala in poskušala dogodek preboleti.

Če se vrneva nazaj – gledalci so si vas zapomnili po delavnosti, nekonfliktnosti in lepem značaju. Vas na ulici že prepoznajo in 'pocukajo' za rokav?

V domačem kraju me za fotografije naravnost obletavajo. Nedavno sva bila s sotekmovalcem Gvidom v eni izmed ljubljanskih trgovin in presenečen sem bil, kako hitro je okolica reagirala na naju!

Tudi najmlajši?

Veliko je mladih, katerih starši so si ogledali resničnostni šov, največ pa starejših, okoli 60. leta.

In ker ste med slovensko smetano slavnih še novinec, vas moramo seveda povprašati še, s čim se v življenju ukvarjate. Ste gradbenik, če se ne motim? Bo del nagrade odšel tudi k razvoju na poslovnem področju?

Nagrada na koncu dneva ni tako velika, kot si vsi mislimo, zato močno dvomim, da jo bom investiral v svoje poslanstvo. Sicer nisem šolan gradbenik, a delam v gradbeništvu. Ukvarjam se s postavljanjem hiš.

V prostem času pa ...

Najraje kolesarim, tečem in hodim plezat v gore. Osvojil sem že nekaj tisočakov v Alpah, tudi Triglav, in sicer večkrat. Moja skrita strast je še ribolov. In čeprav se ribolovci radi prehvalijo s svojim ulovom, iskreno povem: moj največji je velik 96 centimetrov.

O svoji boljši polovici

  • Ob razglasitvi zmagovalca je k Nikiju prvo steklo skrivnostno dekle in 27-letni Cerkničan nam je zaupal, da je zmagovalni poljub odšel njegovi izbranki Špeli Jereb. Njuna ljubezenska zgodba je nekaj posebnega, saj so iskrice med simpatičnim Nikijem in rjavolasko preskočile med njegovim študentskim delom, ko je denar služil na blagajni veleblagovnice Tuš: "Špela je v tistem času pogosto obiskovala trgovino in med nama se je razvila naklonjenost," pojasnjuje našim bralcem in doda, da dekle sprva ni bilo preveč navdušeno nad njegovo udeležbo v šovu. Kompromis sta sprejela, ne moti je niti kopica oboževalk: "Saj veste, ko želi fant v gore, punca pa na morje, najdemo kompromis in gremo na morje. Na oboževalke ni ljubosumna, vsaj pokaže ne – sama pri sebi ve, da je najina ljubezen trdna in močna. Tudi po duši sem velik romantik. Zelo rad ji pripravim kakšen romantičen sprejem," še pove o svoji ljubezni, ki ga osrečuje že več kot dve leti.

■ Neja Drozg