Niki Pagon bo nagrado delil z Gvidom

Niki Pagon bo nagrado delil z Gvidom (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lady
22. 6. 2016

Z malih televizijskih zaslonov se je poslovil resničnostni šov, ki je gledalce in 18 tekmovalcev dobre tri mesece ovijal v zgodovinsko vzdušje in z njimi popotoval v davno leto 1810, v čas Ilirskih provinc. Bilo je nekoč je s finalnim izzivom minuli teden okronal najbojevitejšega v svoji vrsti tekmovalcev Nikija Pagona.

“Včasih zmaga pravi, drugič ne”

Skromno je reči, da je v studiu vladala napetost ‒ petdeset tisočakov sta si do zadnjega diha podajala z mladim nogometašem Adisom Ajkićem, a ko je v zadnjem boju prvi zaplapolal Nikijev ogenj, je lastnik bogate nagrade postal znan vsem oboževalcem. Naša ekipa je tako pokukala v preteklost na zadnjem dejanju resničnostnega šova ter zmagovalca in poraženca 'pocukala' za rokav takoj po vroči bitki ...

Lili Žagar: "Včasih zmaga pravi, drugič ne"

Skozi oddaje šova nas je peljala že utečena voditeljica Lili Žagar, ki se po vseh letih vodenja resničnostnih šovov zna že povsem distancirati od dogajanja in akterjev, da se je razplet ne dotakne. Favorita ni imela v mislih: "Na začetku sem sočustvovala s tekmovalci, a to je šov. Včasih zmaga pravi, drugič ne. Niki je prišel kot rezerva in se lepo dokazal. Ima lep značaj, je delaven, nekonflikten in zanesljiv," nam je takoj po finalnem razpletu zaupala Lili in dodala: "Do zmage ga je pripeljala konstantnost, ubral je srednjo pot, ki je bila prava ‒ ni imel nasprotnikov, ki bi bili obrnjeni proti njemu, niti veliko zaveznikov." In ker se simpatična rjavolaska že dolgo časa spogleduje z resničnostnimi šovi, je v zraku obviselo vprašanje, če bi nekoč voditeljski stolček tudi sama zamenjala za mesto v tekmovanju in če bi se v tem primeru odrezala tako dobro kot Niki: "Težko rečem, saj šovi lahko potegnejo iz človeka najslabše lastnosti. Tudi tistim, ki so miroljubni in prijazni. Lahko bi se to zgodilo tudi meni in bi 'odletela' ven," v smehu pove.

Adis Ajkić: Želi si uspeti

Adis, če se ozreva na začetek šova, kaj je v vas prebudilo zanimanje za prijavo?

Želel sem začutiti, kako poteka oddaja, kako delujejo kamere in kako prikažejo dogajanje zunanjemu svetu. Spremljal sem že Kmetijo, navijal za Denisa in Fakija, in imel to srečo, da sem se lahko prijavil.

Vas bomo v prihodnosti morda spremljali v še enem izmed njih?

Trenutno potrebujem nekaj časa zase, moram končati letnik na ekonomski fakulteti in se vrniti k nogometu, kjer me čakajo priprave s klubom. Če bo možnost, bi se zagotovo prijavil še v en šov. Rad bi se preizkusil na Kmetiji.

Med šovom ste pridobili veliko oboževalk nežnejšega spola. Kako mislite izkoristiti prepoznavnost?

Moja velika želja je uspeti v medijskem svetu ali postati televizijski voditelj. Če se izkažem, morda dobim priložnost, drugače pa bom postal novi Cristiano Ro­naldo. (smeh)

Niki Pagon

Niki, ste zmago na tiho pričakovali?

O tem sem razmišljal cel dan finalnega nastopa. Sem človek, ki se rad bori in finale je predstavljal le še en izziv v mojem življenju.

► Strniva občutke zadnjega boja. Kakšen nasprotnik je bil Adis?

Vedno sem govoril, da nisem rojen pod srečno zvezdo, vedno sta mi nekako pomagala trud in volja. Tukaj se je to videlo. Pravi ključ je bil zadnji, ki sem ga izbral, nato sem se le boril do konca in zmaga je bila moja. Še zdaj komaj dojamem. (smeh)

V šov ste stopili kasneje kot drugi tekmovalci, a kljub vsemu so bili pred vami težki izzivi. Vas na katerega od njih vežejo neprijetni spomini?

Če pogledam nazaj, ni bil noben dan naporen. Ni mi bilo težko, tudi zaradi hrane se za razliko od drugih nisem pritoževal. Težavo mi je predstavljalo le malo domotožja, saj sem pogrešal punco, mamo, prijatelje in prosti čas z njimi.

Z zmago ste bogatejši za zajetno vsoto denarja. Kako ga boste porabili?

Denar bom porabil za obnovo domače hiše in zaslužen dopust za mamo, delež pa bom podaril Gvidu, da se mu oddolžim za vse, kar mi je dal v šovu. Drugo pa bom vložil v svoje znanje.

Neja Drozg