Niko Žižek: Avantura v Avstraliji

Vožnja z ladjo po rokavih Gold Coasta.
 (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Lea
16. 3. 2016

Nekdanji udeleženec šova Kmetija: Nov začetek Niko Žižek je januarja za kar nekaj tednov pobegnil v Avstralijo. Po vseh dogodivščinah, ki jih je preživel lani, še posebno po razhodu z dekletom Majo, s katero sta bila v šovu še zaljubljena, si je zaželel nekaj odmika in avanture v pravem pomenu besede.

Phillip Island je znan po ogledih kitov.
Arena, kjer igrajo tenis.
Pijačka v operi in v ozadju Harbour Bridge.
Bondie Beach ni najbolj priljubljena pri srfarjih, ker ni dovolj velikih valov.
Po šovu sta šla vsak svojo pot, Niko pa tudi po vrnitvi iz Avstralije ostaja samski.

Za Nika je bilo minulo leto precej pestro. Udeležba v šovu, v katerem je prišel skoraj do finala, razhod z dekletom Majo, s katero sta se skupaj prijavila v šov, in medijska prepoznavnost mu sicer niso bili v preveliko breme, se je pa zavestno odločil, da doživi še nekaj adrenalinskega, preden se vrne v vsakodnevno življenje. In to je bilo potovanje v Avstralijo. Niko pred tem še nikoli ni letel z letalom, kaj šele, da bi se odpravil na drug konec sveta, zato je bila to zanj še posebno velika preizkušnja. Čeprav se ni bal nove dogodivščine. Nasprotno, zelo se je veselil.

"Sprva sem mislil, da si bom, preden si bom začel iskati delo, vzel čas za oddih le decembra. No, potem pa sem si rekel, da bom izkoristil še januar in februar. (smeh) V tem času je zatišje, in tudi če bi iskal službo, verjetno ne bi bilo drugače, kot bo zdaj," nam je zaupal Nik.

K sestrični

Nik je izkoristil priložnost in se odzval vabilu sestrične Patricije, ki študira v Avstraliji.

"Ogledala sva si Sydney in tam preživela štiri dni. Prepotovala sva tisoč kilometrov od Gold Coasta, kjer živijo moji sorodniki, nato sva bila še štiri dni v Melbournu. V bistvu sem spoznal dve največji mesti Avstralije in bilo je čudovito," prizna Nik.

"Pot naju je v Melbournu odnesla tudi na Phillip Island, ki je znan po ogledih kitov. Tam imajo neko svojo pot, ki poteka vzdolž južne obale. Prav tako je Phillip Island znan po domovanju številnih različnih vrst ptic, ki se naseljujejo na polotok. V Sydneyju sva uživala na plaži Bondie Beach, si ogledala Darling Harbour, ki je znan po nakupovanju, zabavi na prostem in številnih dogodkih. Potem sva zavila na ulico Kings Cross, spila kavico v Hard Rock Cafeju, si ogledala Sydney Tower in Hyde Park. Celotno doživetje je bilo izjemno, a je prehitro minilo."

Značke: Niko Žižek

Priporočamo