Niko Žižek (Kmetija: Nov začetek): “Maja me je omejevala”

Maja zavrača namigovanja, da je svojega nekdanjega fanta maltretirala in izsiljevala s solzami. (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lea
16. 12. 2015

Med zadnjimi izpadlimi kandidati, ki so zapustili šov Kmetija: Nov začetek, je Prekmurec Niko. Niko je v šov prišel skupaj z izbranko Majo, ki je izpadla nekaj tednov pred njim. Napetosti, ki so bile med njima, je začutila vsa Slovenija in zgodba se za par ni dobro končala. Nik nam je zaupal, da svojo življenjsko pot nadaljuje brez nje z novimi cilji in željami.

Niko, kako se je sploh začela vaša zgodba s Kmetijo: Nov začetek?

Vse skupaj se je začelo tako, da sem se prijavil v Kmetijo. Gledal sem reklamo in potem sva se z Majo o tem pogovarjala. Neke velike želje, da bi šla noter, nisem imel, edino, kar sem vedel, je bilo to, da najina zveza z Majo ni blestela.

Ste upali, da se bo vajina zveza v oddaji popravila ali da se bo zgodilo, kar se pač mora zgoditi?

Močno sem upal, da se bo zveza popravila, ampak ni uspelo. Kar je bilo, je bilo, za nazaj ne moremo čisto nič popraviti.

Kakšna izkušnja je bila za vas ta kmetija, glede na to, da ste bili v šovu nekaj mesecev?

Najbolj sem spoznal samega sebe. Nisem veliko debatiral o tem, kakšen sem, saj mi je Maja mojo samozavest nenehno zbijala. Ampak ...

Očitali so vam, da je Maja močno vplivala na vas ....

Ta Kmetija je bila res dobra preizkušnja, da sem spoznal, kdo sem, kakšen sem in kaj želim, česa nočem. Neke stvari so se pokazale v pravi luči in morda sem potreboval prav to. Spoznal sem samega sebe.

Bi lahko rekli, da vas je Maja v določenih trenutkih omejevala?

Da, lahko rečem, da me je omejevala. Ampak naj bo. Nekako sem zdržal, potrpel.

Kaj pa je bilo tisto, ko se je slišalo, kot da bi vas Maja udarila?

Ne. Maja me ni udarila. Kdor se le malo spozna na les (deske v opazovalnici), topot lesa, ve, da je bil to udarec po deski. Ljudje so verjetno mislili, da me je udarila, ampak jaz se s tem, kaj so si mislili, ne obremenjujem. Ne berem niti komentarjev, nimam profila na Facebooku in ne spremljam časopisov.

Kaj pa vajin odnos? Maja je prišla ven in je rekla, da vaju je ta kmetija še bolj zbližala ...

Rekla je, da naju je, ampak naju ni. Nisem je mogel več prenašati in trpeti. Nisem veliko povedal proti njej, ampak zdaj lažje prebolevam kot takrat, ko se je vse dogajalo in je bilo sveže.

Torej ste zdaj samski?

Da.

Zdaj vam oboževalk verjetno ne bo manjkalo?

Točno tako. Imam že ponudbe! (smeh) Nisem si mislil, da bo po mojem prihodu iz šova takšen naval! (smeh) Čeprav nimam profila na Facebooku, me nekako najdejo. Pa recimo zdaj, ko se družim s prijatelji ali sem kje na kakšni pijači, ljudje pristopijo do mene. Tudi ko smo prejšnji vikend žurali, so številna dekleta pristopila do mene.

Kako se počutite, ko vas tako prepoznavajo na vsakem koraku? Vas moti?

Ne, ni moteče. Podporo Prekmurja imam, to vidim, in na tem mestu hvala vsem. Čeprav je bila zgodba sprva nekoliko drugačna. Po prihodu iz šova sem bil kar nekaj časa doma, ker si nisem upal na ulico. Bilo me je sram. Sram za stvari, ki jih sploh nisem naredil. Zaradi vsega, kar je bilo tudi z Majo, ampak starši so mi rekli, naj grem ven in se na lastne oči prepričam, kaj si mislijo ljudje. In res. Videl sem, da so odzivi pozitivni, da me ljudje spoštujejo.

Ste si mislili, da imajo ljudje bolj negativno mnenje?

Ne zaradi tega, kako sem bil prikazan, ampak predvsem zaradi odnosa z Majo. Zaradi tega sem se obremenjeval. Kako ljudje gledajo na to, kar sva imela. Zdaj, ko sem zunaj, sem najprej obiskal Francija oziroma se je oglasil pri meni in prišel po enega prašiča. Potem smo šli skupaj žurat. Pri njem sem bil štiri dni in bilo je fantastično. Do mene je prišla tudi Anita. Skratka, vsi so me spodbujali, naj se zaradi Maje ne zapiram in naj grem med ljudi. Zato bom zdaj to izkoristil maksimalno.

Kateri dogodek v šovu je bil za vas prelomnica?

Moj nepozaben dogodek ... Hm. Bilo jih je kar nekaj, ampak zame je bila najboljša lekcija ta, da je treba ceniti osnovne dobrine. Kruh, ki sem ga imel vsak dan doma, meso in sladkor. Pa moko ... takšne osnovne stvari ...

Mislite, da bi bilo priporočljivo, da bi v današnjem času več ljudi dobilo takšno izkušnjo, da bi nekatere stvari spet začeli ceniti?

Točno tako. Ljudje bi se morali prijaviti v take šove, da bi spoznali in videli, kako in kaj. Lažje je sedeti doma pred televizijo na toplem in ne izkusiti tega.

Kaj pa recimo vsa namigovanja, ki so bila v šovu (odnosi, prepiri, meso, hrana, kraje ...)? Kako ste to prenašali?

Po vsem tem nam je danes žal, da nismo pokradli več stvari, da bi se najedli! (smeh) A nismo vedeli, kaj nas čaka in kakšne kazni bi nas doletele. Mi je pa res žal, da nisem skril vseh klobas. (smeh)

S kom ste se najbolj ujeli?

S Francijem. In to že od samega začetka. Bruno pa Miha sta tudi v redu. Tisto, kar pa je bilo glede igre ... Rekel bi, da sem se najmanj razumel s Fakijem in Marušo. Čeprav smo se že vsi srečali, osebno nimam nič proti njima. Glede družbe sta v redu, glede igre pa ne vem, s kakšno taktiko in namenom sta šla v šov.

Kdo pa vam je bil najbolj antipatičen?

Nekako sem se z vsemi razumel. V bistvu nisem pokazal, če mi kaj ni preveč ustrezalo, da se ne bi hitro zameril po nepotrebnem. Bolj sem ta nasprotja zadrževal v sebi. Mogoče mi le Faki ni bil blizu. Že od samega začetka. Za silo je med nama stekla komunikacija, tako da sva se pogovarjala, zafrkavala ... Mislim, da med nami ne bo kakšnih večjih zamer, saj nihče ne bo gledal nazaj, kaj je bilo. Igra je bila, to vemo vsi. Upam, da bomo ostali v prijateljskih odnosih.

Kakšen razplet oddaje pričakujete?

Ne vem. Težko je napovedati. Če bodo glasovali ljudje, potem bo zagotovo zmagal Franc.

Bi mu privoščili zmago?

Seveda, najbolj od vseh privoščim prav njemu. Ker je človek na mestu. Čeprav pravim, da se je preveč gnal za delo. Če njega ne bi bilo, bi se mi mladi bolj izkazali. Nismo se želeli pričkati z njim in potem je celotno breme padlo nanj.

Za kandidate je bilo tudi rečeno, da niso delali. Kako ste vi to doživljali, ko ste bili tam?

Delo je bilo narejeno. Glede tega ni kaj dodati. Tudi ne bom govoril, kdo je delal, kdo ni. Vsak ve zase. Delali smo vsi, nekateri več, drugi manj. Eni vidijo delo, drugi ne. Tudi ko nismo dobili naročenega dela, smo se ga samoiniciativno lotili.

Kaj pa zdaj, ko je vsega konec, kakšne načrte imate?

Najprej bom počakal, da se konča šov na televiziji. Potem pa bom videl, ali bom dobil kakšno delo, če ne, pa bom napisal prošnje. Imam še prihranke, ko ti poidejo, grem pa delat! (smeh)

Kaj pa doma? Imate kmetijo, vedno se najde delo, kajne?

Da, doma imamo veliko dela: 350 do 400 prašičev se giblje na naši kmetiji. Ampak niso samo prašiči tisti. Starši delajo doma, in če bi se želel zaposliti doma, bi morali povečati kmetijo. Meni bi bilo enkratno, če bi ob službi lahko pomagal še doma.

Značke: Niko Žižek

Priporočamo