Niko Žižek (Kmetija: Nov začetek): Majo že prebolel

Niko po prihodu s Kmetije: Nov 
začetek uživa samski stan. Obiskali 
smo ga v Beltincih, kjer živi z družino.  (foto: Osebni arhiv, Mima) Osebni arhiv, Mima
Vir: Nova
14. 12. 2015

Po dobrih štirih mesecih se je zadnji od preostalih tekmovalcev v šovu Kmetija: Nov začetek poslovil še Niko. Postavni Prekmurec je bil precej časa na tapeti predvsem zaradi odnosa s sotekmovalko Majo, s katero sta bila tudi med oddajo par. A zgodba se je zasukala in Niko nam je zaupal, da je sveže samski.

Doma imajo še zajce ...
... in srne.
Okoli 400 glav prašičev imajo pri Niku.
Novi naraščaj je že na poti.
Z Majo sta se razšla.

Niko in Maja sta se v šov prijavila skupaj. No, Niko nam je zaupal, da se je najprej prijavil sam in da je Maja svojo prijavo oddala dan pozneje.

"Že takrat je bila zgodba med nama precej napeta. Nekajkrat sva se razšla in nisem si natančno predstavljal, kako se bo vse skupaj odvilo. Mogoče sem pričakoval, da se bova poslovila oz. da se bo najina zgodba s tem končala," nam je zaupal Niko. Čeprav je Maja po svojem prihodu s Kmetije: Nov začetek povedala, da ju je šov še bolj zbližal, se on ne strinja z njo. "Mogoče tudi zaradi ljubosumja ni želela ostati doma, pa sva rekla, da poskusiva. Samo dve poti sta bili: ali jo končava skupaj ali vsak posebej." In res. Niko po novem hodi svojo pot.

"Če sem čisto iskren, po prihodu iz šova nisem upal niti iz hiše. Nekako se mi je zdelo, da moja okolica ni dobro prenesla tega, kar se je dogajalo med nama, in da me bodo obsojali. Mama mi je rekla, da to ne drži, in potreboval sem nekaj časa, da sem prestopil prag hiše. Zdaj sem videl, da me ljudje podpirajo, da mi stojijo ob strani, da so me pozitivno sprejeli, ne glede na vse to, kar sva imela z Majo. Začutil sem, da so mi dali podporo in to mi veliko pomeni," doda. In res, tudi sami smo se lahko prepričali, da so ga na ulici med našim fotografiranjem ogovarjali vsi mimoidoči.

"Prišli so po avtograme, kar je zame nekaj povsem novega. Mogoče bi si omislil kakšne avtogram kartice," še v šali doda Niko.

DECEMBRA IMA IMUNITETO

Drugače zadržani Prekmurec s svojo družino živi v Beltincih, kjer imajo tudi veliko kmetijo.

"Imamo okoli 400 prašičev, srne, zajce in delovne stroje za pridelek. V delo je vpeta vsa družina in moj oče me je jeseni, ko sem bil v šovu, precej pogrešal," nam pove. "Doma so mi zdaj rekli, da imam imuniteto do drugega leta, torej imam december še zase. Da se malo 'znorim' in se podružim s prijatelji iz šova," še z nasmeškom pove.

"Za december imam še nekaj prihrankov, potem pa bom poprijel za delo," doda.

"Kmetija: Nov začetek je bila zame zelo pozitivna izkušnja. To, da sem prišel tako daleč, in to, da sem s tem dokazal, da zmorem. Lahko pa vam zaupam, da sem se tudi veliko naučil. Predvsem to, da veliko bolj cenim in spoštujem določene dobrine. Na kruh in hrano danes gledam precej drugače, kot sem nekoč. V bistvu na vse te dobrine, ki so nam same po sebi danes dane in samoumevne in jih na kmetiji nismo imeli. Mogoče bi številnim priporočal takšno izkušnjo, ker bi znova bolj cenili stvari, ki jih imamo," še doda Niko. "Edino žal mi je, da nismo nakradli še več hrane in smo stradali, ko nam ne bi bilo treba."

KONEC ZVEZE Z MAJO

Seveda nismo mogli mimo tega, da ga ne bi povprašali po njegovem odnosu z Majo.

"Kaj in kako je bilo, je bilo. Zdaj mi je veliko boljše. Nisem si mislil, da bo tako. Glede teh stvari z Majo res ni bilo kaj dodati. Ljudje so videli in ne želim se spominjati vsega, kar je bilo. Če bi vam opisal, kaj vse se nama je dogajalo v dveh letih zveze, bi lahko napisal na kupe knjig. Bili so vzponi in padci, ampak tega je zdaj konce," doda.

"Ne želim se spominjati vsega tega, kar je bilo. Nekaj je bilo res grdih trenutkov in te sem pustil zadaj." Seveda je mlad par v šovu doživel številne pritiske. "Ampak ti ne bi smeli vplivati na določena ravnanja," še doda. Danes sveže samski Niko že lažje preboleva razvezo z Majo. "Mislil sem, da bo veliko težje, pa vidim, da ni. Mogoče je bilo preveč hudih stvari in zdaj grem dalje," še doda za konec. 

MIMA

Značke: Niko Žižek

Priporočamo